Only Seven Left kiest nieuwe zanger

Knallende finale van Zanger Gezocht in De Vorstin

foto's & tekst: Lennert Dickhoff ,

Nadat Bart Only Seven Left verliet ging de band opzoek naar een opvolger. Afgelopen zaterdag was het zover er moest gekozen worden tussen twee geweldige finalisten. Wie o wie is de nieuwe zanger van Only Seven Left?

Knallende finale van Zanger Gezocht in De Vorstin

Toen de zanger Bart van Dalen afgelopen augustus Only Seven Left verliet ging de band op zoek naar een waardige vervanger. Ze gingen met Zangergezocht.nl een traject in met erg veel audities en zes weken lang elke week een winnaar. Uit deze zes weekwinnaars zijn twee finalisten gekomen en 3VOOR12/Noord-Holland heeft even met ze gesproken voor en na de finale.

Finalisten
De finalisten zijn Bjørgen van Essen en Lucas Hamming. Bjørgen is 18 jaar oud en komt uit Nieuwegein. Hij is opgegroeid tussen de muziek en bespeelt meerdere instrumenten zoals (bas)gitaar, piano en drums. Lucas Hamming wordt op 13 november 18 jaar, komt uit Huizen en is de laatste jaren hard op weg als singer/songwriter.


De heren komen relaxed binnen en hebben duidelijk zin in de avond. Als ze wordt gevraagd of ze last hebben van zenuwen vertelt Bjørgen dat het bij hem erg meevalt en dat het eigenlijk alleen gezonde zenuwen zijn. Lucas geeft aan vanmorgen wel wat last gehad te hebben maar dat het inmiddels wel over is. Er is weinig strijd te bespeuren tussen de twee finalisten, ze geven aan dat ze alle twee een compleet andere persoonlijkheid hebben en geven aan dat de keus aan de band is. Ze gunnen het elkaar in ieder geval van harte.

Dan is het zo ver: de deuren gaan open en de zaal stroomt vol. De heren moeten zich klaar maken voor het optreden. Het eerste nummer, Wake Up Call, wordt zonder zanger gespeeld maar de zaal springt in en het nummer wordt uit volle borst gezongen door het publiek.


De finalisten
Daarna is het Bjørgens beurt om twee nummers ten gehore te brengen. Het eerste nummer komt er af en toe wat aarzelend uit, want zelfs gezonde zenuwen kunnen je af en toe parten spelen. Hierna is Lucas aan de beurt om twee nummers te doen. Hij heeft duidelijk minder last van zenuwen en laat zijn kenmerkende stem horen. Als de twee finalisten gespeeld hebben, is het de beurt aan Make It Count met frisse punkpop spelen die goed aansluit bij het jonge publiek.


Uitslag
Dan is het moment daar: er komt een grote gouden enveloppe op het podium. Daar is de uitslag! De nieuwe zanger van Only Seven Left is… Bjørgen. Hij wordt gelijk door de rest van de bandleden de lucht in gehesen, onder luid gejoel van het publiek. Hierna mag hij voor het eerst als officiële zanger van Only Seven Left een set doen. Hier mag ook Lucas niet ontbreken; hij ondersteunt de laatste paar nummers met zijn akoestische gitaar.


Na het optreden is Bjørgen af, maar heeft hij een enorme grijns op zijn gezicht. Hij is overdonderd en blij en geeft aan dat het vaak even duurt voor dit soort grote veranderingen echt tot hem doordringen. Maar daar is weinig tijd voor, want de volgende dag heeft hij al een fotoshoot en een paar dagen later moet hij naar De Wereld Draait Door.

Lucas komt even daarna aanlopen met een beetje zure blik, niet omdat hij niet gekozen is, maar omdat hij door zijn enkel is gegaan. Hij pakt nog even een koude fles water om het wat te koelen want hij moet nog de hele avond en kan zijn fans natuurlijk niet teleurstellen. We zullen beide heren ongetwijfeld nog vaak langs zien komen.

Gezien: Zanger Gezocht met Only Seven Left
De Vorstin, Hilversum, 5 november 2011