Finale Grote Prijs op 10 december

Yori Swart grote kanshebber Singer/Songwriters

Jelle Dijkstra ,

Zaterdag 10 december zal De Grote Prijs van Nederland weer worden uitgereikt in de Melkweg en Paradiso te Amsterdam. In de categorie Rock/Alternative maken Evant Garden, Sparrow Falls, Stefany June, The Information, The Pikeys en Woot kans op de prijs. Yori Swart uit Bergen doet mee in de categorie Singer/Songwriter.

Yori Swart grote kanshebber Singer/Songwriters

Op zaterdag 10 december presenteren ‘s lands meest veelbelovende muzikanten en bands zich in de finales van de Grote Prijs van Nederland 2011, de grootste competitie voor livemuziek. In vier finales in Paradiso en Melkweg wordt bepaald welke van de 24 singer-songwriters, bands, rappers en producers er met de hoofdprijs vandoor gaan.

In de categorie Rock/Alternative dingen Sparrow Falls (Maastricht), Stefany June (Enschede), The Information (Zwolle, voormalig luisterpaal), The Pikeys (Utrecht), Woot (Den Haag) en Event Garden (Amsterdam) mee voor de overwinning. De andere categorieën zijn Dance/Producers, Singer/Songwriter en Hiphop.

In de categorie Singer/Songwriter is ook Yori Swart genomineerd voor de Grote Prijs. De kwartfinalist van NH Pop uit Bergen (NH) neemt het op tegen Jeroen Kant, Port of Call, Angela Moyra, Half Way Station en Sue The Night.

De acts maken allen kans op het prijzenpakket, bestaande uit onder meer 5.000 euro, een videoclip, studiotijd, festivaloptredens en professionele coaching. Daarnaast worden de Xite Publieksprijs en de MCN Beste Muzikant Prijs uitgereikt, beide t.w.v. € 1.000.

De finale van de singer/songwriter begint om 12:00 uur in Paradiso. De finale Rock/Alternative zal gehouden worden op zaterdag 10 december om 20:00 uur in de Melkweg te Amsterdam.