Een klein poppodium, een handje vol winnaars

Winnaars van NH Pop Live 2011 zetten De Bakkerij op z’n kop

Tekst: Tessa van den Brink | Foto's: Jorinde Reijnierse ,

De vijf winnaars van NH Pop Live zorgen voor een vol programma op poppodium De Bakkerij. Tijd voor een feestje in Castricum met Rodelle, We Are FM, Bright Young Lights, Insayno én Cirque Valentin.

Winnaars van NH Pop Live 2011 zetten De Bakkerij op z’n kop

Zaterdag 12 november is het een bijzondere avond in De Bakkerij: alle winnaars van NH Pop Live 2011 op één avond. Een vroege aftrap dus, al vóór half negen klinken de klanken van Rodelle. De toetsenist doet met de nodige effecten en vervormingen, begeleid door sferische beelden op de beamer, voornamelijk aan het IJslandse Múm denken. Rodelle krijgt het aardige aantal reeds aanwezige mensen moeiteloos stil.

De tweede act knalt er voluit in: We Are FM blinkt uit in een geheel ander genre. De vijf heren op het podium spelen gitaarrock met een vleugje electro. Dit komt het best tot zijn recht wanneer er iets meer van dat laatste in de mix gaat, zoals bij hun cover van LCD Soundsystems Daft Punk Is Playing At My House. Het swingt, het knalt en het smaakt naar meer.

Dan is het de beurt aan het dramatische en meezwepende Bright Young Lights uit Schagen. Hun optreden is minder succesvol dan dat van hun voorgangers, voornamelijk omdat de vocalen lijken te verdrinken in een vloedgolf van gitaren. De teksten zijn niet of nauwelijks verstaanbaar en het geheel is vooral heel erg hard. Helaas zakt de aandacht van het publiek dan ook snel weg.

De vierde act op het programma is Insayno. Deze MC heeft wat goed te maken, nadat hij tijdens de uitreiking van de NH Pop Live Award meerdere keren zijn tekst vergat. Al snel blijkt dat de zenuwen die hem toen parten speelden, nu ver te zoeken zijn. Hij zit er goed in en weet de zaal weer goed mee te krijgen.

Cirque Valentin is een waardige afsluiter van de avond. Verkleed betreedt de band het podium en meteen gaat het dak eraf. De vrolijke band bouwt vanaf de eerste deuntjes een feestje. Het krijgt de zaal aan het dansen, tot er aan het einde van de show alleen maar om meer wordt geschreeuwd. Er volgt nog een toegift, maar daarna is het echt voorbij met de optredens. In de zaal danst men nog vrolijk door. De Bakkerij kan met deze NH Pop Live-avond terugkijken op een zeer bijzondere avond voor een klein poppodium.