Noord-Hollandse Nieuwe: Square Attic

Radiovriendelijke pop-rock én marketingactie van Schagens viertal

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

In de rubriek Noord-Hollandse Nieuwe belichten we buitengewoon talent uit de eigen provincie. In deze aflevering: Square Attic, een viertal uit de Noordkop dat radiovriendelijke pop-rock maakt.

Radiovriendelijke pop-rock én marketingactie van Schagens viertal

Nu nog onbekend, maar binnenkort voor uitpuilende zalen. Tenminste, als het aan ons ligt. In de rubriek Noord-Hollandse Nieuwe belichten we talent van eigen bodem dat - hopelijk - ook buiten onze eigen provincie gehoord zal worden. In deze aflevering: Square Attic, een viertal uit de Kop van Noord-Holland dat met veel creativiteit naamsbekendheid tracht te verwerven. 3VOOR12/Noord-Holland spreekt met Randy Schilder.

Wat is Square Attic?
“Wij zijn een viertal uit Schagen. Roy Laane, de bassist. Tommy Janssen, de drummer. Alwi Kruize, de zanger, gitarist en pianist. En ik, de gitarist en de man van de achtergrondvocalen.”

Hoe zou je jullie muziek omschrijven?
“We maken pop/rock. Het verschilt per nummer: het ene nummer is meer poppy, en het andere neigt weer meer naar rock.”

Jullie hadden eerder deze maand jullie cd- én videoclip-presentatie?
“Dat klopt. Wij hadden een videoclip opgenomen in Amsterdam. Die wilden wij heel graag laten zien. En dat hebben we tegelijk gedaan met de presentatie van onze EP. Dat vond plaats in café Bloemenlust in Breezand. We hadden alles zelf georganiseerd en het werd een heel gave avond. Het was erg druk, en we kregen goede reacties, op zowel de cd als de video.

Hoe kwamen jullie op het idee om een eigen videoclip op te nemen?
“Tommy, onze drummer, doet een camera-opleiding. Hij moest met een aantal klasgenoten een project opzetten. Samen kwamen zij op het idee: we gaan een videoclip voor Tommy z’n band maken. We moesten zelf ook acteren, maar dat vond allemaal plaats op één vierkante meter. We stonden namelijk voor een greenscreen, en wat je terugziet zijn voornamelijk computeranimaties.”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
“We willen vooral meer naamsbekendheid krijgen. We hebben optredens in de regio Schagen, maar we willen ook meer buiten deze omgeving aan de slag. Mede daarom hebben we een speciale marketingactie opgezet. Veel van onze nummers zijn op de attic, de zolder, geschreven. Daarom vragen wij de mensen om een bijzonder object op zolder te fotograferen, en dan gaan wij daar een nummer over schrijven.”

Meer informatie over de EP, videoclip en marketingactie van Square Attic vind je op www.squareattic.nl.