NH-Pop Live: Martial Mouse

Een deelnemer voorgesteld

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Het showcasetraject van NH-Pop Live is op de helft. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode de geselecteerde bands aan je voor. Ditmaal is het de beurt aan Martial Mouse.

Een deelnemer voorgesteld

Het showcasetraject van NH-Pop Live is in volle gang. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode de geselecteerde bands aan je voor. Deze week Martial Mouse, een vierkoppig gezelschap uit Hoorn dat rock en rap vermengt. We spreken met frontman Ifar.

Martial Mouse trad aan in de eerste showcase van NH-Pop Live, in Manifesto in Hoorn. Jullie wonnen de publieksprijs. Hoe was dat?
“Het was een heel leuke avond. We komen zelf uit Hoorn, dus er kwamen veel bekenden kijken. Het was lekker druk, dus het was erg gezellig. Dan is het extra leuk dat je ook nog eens tot publieksfavoriet wordt verkozen.”

Jullie waren de eerste band die tijdens dit festival mochten spelen. Was dat bijzonder?
“Het was in ieder geval lekker dat wij die avond als eerste mochten spelen, want dan konden we in ieder geval goed soundchecken. Daarnaast is het natuurlijk een eer om zo’n festival te mogen openen. We knalden er direct in en de set liep erg lekker. Mensen reageerden enthousiast, dus de avond begon meteen goed.”

Wat is de reden dat jullie je hebben ingeschreven voor NH-Pop Live?
“Twee optredens op twee mooie podia in Noord-Holland was voor ons erg aantrekkelijk vooruitzicht . Maar ook het traject als geheel spreekt ons erg aan. NH-Pop Live probeert Noord-Hollandse bands publiciteit en kansen te geven. Het is een eer om daaraan mee te mogen doen. Het is dan ook erg leuk dat wij zijn uitgekozen voor de showcases.”

Wat is jullie belangrijkste doel: gewoon lekker spelen of toch een plaatsje bij de laatste vijf bands bemachtigen?
“Dat gaat samen. Je moet gewoon lekker spelen, ervan genieten. Op de einduitslag heb je uiteindelijk toch geen invloed. Dat is aan de jury. Alle bands zijn zó goed en zó verschillend, dus het enige wat je voor jezelf kan doen, is alles geven.”

Wat zijn jullie verwachtingen voor de band?
“Voorlopig vooral veel spelen, op leuke festivalletjes en bij leuke bandwedstrijden als deze. Verder zit er nog een EP in de pijplijn en willen we vooral erg genieten van het muziek maken.”

Martial Mouse speelt in het kader van NH-Pop Live nog op 16 april in het Patronaat in Haarlem.