Directie podium De Vorstin per direct vervangen

Zaal hoopt op try-outs voor de zomer

tekst: Atze de Vrieze ,

Het Hilversumse poppodium De Vorstin heeft zijn directie naar huis gestuurd. Leon Zwaans en Marcia van den Wildenberg worden per direct vervangen door interim-directeurs Frans Vreeke en Mike Iking. Het is de zoveelste tegenslag voor het geplaagde podium, dat nog altijd de deuren niet officieel geopend heeft.

Zaal hoopt op try-outs voor de zomer

Het Hilversumse poppodium De Vorstin heeft zijn directie naar huis gestuurd. Leon Zwaans en Marcia van den Wildenberg worden per direct vervangen door interim-directeurs Frans Vreeke en Mike Iking. Het is de zoveelste tegenslag voor het geplaagde podium, dat nog altijd de deuren niet officieel geopend heeft. Volgens bestuurslid Don van Kampen was de situatie onhoudbaar. “We hebben uitgebreide gesprekken gevoerd met de directie, waarna we tot de conclusie kwamen dat het niet langer ging. We zijn ontevreden over de informatievoorziening en het communicatieniveau. Bovendien waren we het niet eens met een aantal keuzes die gemaakt zijn. Er was te weinig vertrouwen bij het bestuur.”

Van Kampen wil niet preciezer ingaan op de communicatieproblemen. “We hadden een verschil van inzicht, maar ik heb geen behoefte om met modder te gooien.” Wel benadrukt hij dat het vervangen van de directie niets te maken heeft met de uitgestelde opening van het podium. Het oude podium Tagrijn sloot al in 2006 en brandde nog voor het gesloopt kon worden af. Op dezelfde locatie verrees intussen De Vorstin. Het podium had in 2008 al open moeten gaan, maar liep tegen allerlei problemen op. Het podium viel daardoor fors duurder uit dan gehoopt. De laatste deadline – maart 2010 – werd ook niet gehaald. “Dat kwam niet door de directie, maar door bouwtechnische problemen”, zegt Van Kampen.

De nieuwe directie moet de oplevering van het pand gaan begeleiden. De bouw is grotendeels af, maar voor de inrichting (onder meer van het horecagedeelte) moeten nog offertes aangevraagd worden. “Het gaat om onder meer vloerbedekking en stoelen”, zegt Van Kampen. “Het is de bedoeling dat de interim-directie het bestuur goed op de hoogte houdt. Het streven is om voor de zomer de eerste try-outs te laten plaatsvinden.”