Sessies Beeckestijn Pop: E.T. Explore Me

In de luwte van het festival

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland - foto's: Jochem Boom ,

3VOOR12/Noord-Holland was op Beeckestijn Pop en filmde drie bijzondere sessies. Wekelijks publiceren wij er één. We trappen af met: E.T. Explore Me.

In de luwte van het festival

Drie Noord-Hollandse bands waren door 3VOOR12/Noord-Holland uitgenodigd om op Beeckestijn Pop, in de luwte van het festival, een sessie op te nemen. Het resultaat presenteren wij in drie afleveringen. In de eerste: de Haarlemse band E.T. Explore Me.

E.T. Explore Me is ontsproten uit het Haarlemse kunstenaarscollectief Irrational Library. Niet voor niets treedt het trio regelmaat op tijdens de avonden die Irrational Library organiseert in het Patronaat. De band onderscheidt zich op het podium met een vuige sound. Niet alleen vanwege het snerpende Ace Tone-orgeltje, maar ook door de krakende en venijnige zang van Joost Varkevisser.

Dat kunstenaarsziel is nog steeds aanwezig bij E.T. Explore Me. De nieuwste 7"-single van de Haarlemmers, When I'm Gone, werd door illustrator Peter Pontiac voorzien van een zes pagina's tellend stripboekje. Het is één van de twee nummers die E.T. Explore Me op Beeckestijn Pop voor ons speelt.

Camera: Kim Hutjens
Geluid:
Erik Griekspoor

Dance I Say:


When I'm Gone: