Indian Summer Festival viert jubileum

Van 750 naar 23.000 bezoekers in tien jaar

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Recreatiegebied Geestmerambacht in Broek op Langedijk staat aanstaande zaterdag in het teken van Indian Summer Festival. Het is de tiende keer dat het succesvolle evenement wordt georganiseerd. Een jubileumeditie dus.

Van 750 naar 23.000 bezoekers in tien jaar

Een recreatiegebied iets ten noorden van Alkmaar. Met veel groen en een vredig meer. Eigenlijk is dit Geestmerambacht de ideale locatie voor een sfeervol popfestival. Dat moet de gedachte zijn geweest van Marco Kuiper, die negen jaar geleden op deze plek de eerste editie van het Indian Summer Festival organiseerde.

750 man
Destijds, in 2001, was er plek voor slechts 750 bezoekers. Hoewel nog kleinschalig van opzet, was wel al duidelijk dat er in de kop van Noord-Holland interesse is voor een concept als Indian Summer Festival. Eén van de belangrijke peilers van dit concept is de diverse programmering. Er wordt bewust niet gekozen voor één genre. Traditiegetrouw valt de line-up uiteen in de categorieën pop, rock en dance.

Zo gebeurde het in 2007 dat naast de Audio Bullys ook Within Temptation, Johan en Ilse DeLange naar Broek op Langedijk kwamen. En vorig jaar was er plek voor onder meer Milow, Novastar, Bløf en Kane. Met het jaar leek het festival groter en volwassener te worden. Niet voor niets werd in 2009 het recordaantal van 23.000 bezoekers geboekt.

UB40
Aanstaande zaterdag is de tiende keer Indian Summer, oftewel: een jubileumeditie. UB40 is gestrikt om het festival ’s avonds laat af te sluiten. Andere grote namen die in Geestmerambacht optreden: De Dijk, Di-Rect, Moss, Fedde Le Grand, Don Diablo en Felix Da Housecat. Het WK voetbal wordt niet vergeten. Op diverse schermen op het terrein kunnen bezoekers ’s middags de wedstrijd Nederland – Japan volgen.

Voor Indian Summer Festival zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Deze kosten €47,50 (ex. fee) per stuk en zijn hier te bestellen.