Drie op een rij (8)

De wekelijkse concertagenda verzorgd door Plug Out

tekst: redactie Plug Out ,

3VOOR12/Noord-Holland verzorgt in samenwerking met Plug Out jouw wekelijkse concertagenda. Elke donderdag vind je op deze plek drie evenementen die komend weekeinde in onze regio plaatsvinden. Veelal met een extra Noord-Hollands tintje, want lokale artiesten hebben bij ons immers altijd een streepje voor.

De wekelijkse concertagenda verzorgd door Plug Out

Nog geen plannen voor het weekeinde? Geen probleem. Vanaf heden zijn we je van dienst met een wekelijkse concertagenda. Elke donderdag tippen wij drie evenementen in onze eigen regio die wij de moeite waard achten. Veelal met een extra Noord-Hollands tintje, want de lokale artiesten hebben bij ons immers altijd een streepje voor. De selectie wordt verzorgd door onze collega's van jongerenwebsite Plug Out. Kijk voor meer uitgaanstips op www.plugout.nl.

Irrational Library: Grave Brothers, Ljadov en Klopje Popje
Het is geen toeval dat Graves Brothers' zanger Stoo Odom is geboren op de dag dat Elvis Presley en Bela Lugosi overleden. De muzikale geesten waren haastig op zoek naar een nieuw onderkomen en Odom had dan ook weinig keuze dan zich in de muziek te storten. Na het vinden van gelijkgestemden kon het Graves Brothers avontuur beginnen en daar mogen wij nu de muzikale vruchten van plukken. Die smaken alsof ze geteeld zijn in een dampig moeras en zouden weleens hallucinerende bijwerkingen kunnen hebben.
De driemansformatie Ljadov, uit Alkmaar, sluit geen compromis: indie, blues en rock ‘n’ roll gaan moeiteloos in elkaar over. De ene keer rammelt het podium aan alle kanten, het volgende moment brengen ze gevoelige kroegblues ten gehore.
Ten slotte maakt partyband Klopje Popje het feest compleet met een frontman die je doet denken aan een kruising tussen Jim Morrison en Iggy Pop.
Patronaat (café)
Zijlsingel 2, Haarlem
Vrijdag 18 juni
21.30 uur
Toegang: gratis
www.patronaat.nl


Houtnacht
Festival met de volgende opkomende bands: Display (rock/funk/pop), Pound (metal), Fool’s House (rock ‘n’ roll), Ethereal (melodische metal), Koffie (wereldmuziek met house en jazz) en  MC JaJa (hiphop/R&B) en Radikal Guru (Poolse dubstep).
Haarlemmerhout, Haarlem
Zaterdag 19 juni
16.00 - 24.00 uur
Toegang: gratis
www.houtfestival.nl


Sun'sessions ft. Syren

Bij de vrouwenband, Syren draait alles om muziek. Geen overbodige fratsen maar pure bezieling. Het spelplezier, omrankt met krachtige melodische en doordringende songs, staat centraal. Dit getalenteerde trio staat aan de top in de muziekscene en de liveshows bewijzen dat keer op keer. Dat ze goede muzikanten zijn, staat buiten kijf. Bassiste Amanda staat zelfs bekend als één van ’s werelds beste vrouwelijke bassisten. Flea van de Red Hot Chili Peppers is een persoonlijke bewonderaar, zo ook de jazzbassist Jonas Hellborg.
Waerdse Tempel
Strand van Luna 1, Heerhugowaard
Zondag 20 juni
15.00 uur
Toegang: gratis