Recordaantal Noord-Hollandse bands in Popronde

Liefst 9 acts uit eigen regio in rondreizend bandjescircus

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Noord-Holland is goed vertegenwoordigd tijdens de Popronde. Liefst 9 bands uit onze eigen regio maken dit jaar deel uit van het rondreizende bandjescircus. Het is nog niet bekend op welke plekken zij komen te spelen.

Liefst 9 acts uit eigen regio in rondreizend bandjescircus

Het gaat goed met de bandjes in Noord-Holland. Althans, als we afgaan op de deskundige mening van de jury van de Popronde. Zij selecteerde liefst 9 acts uit onze regio (Amsterdam niet meegerekend) die vanaf september gaan touren met het popcircus.

De Popronde doet in twee maanden tijd liefst 25 steden aan. In elk van deze plaatsen vormt de lokale horeca het podium. In kroegen die niet per definitie een reputatie van livemuziek hebben, treden Nederlandse bands op die als veelbelovend te boek staan. Juist daarom is het een eer als je als band voor de Popronde geselecteerd wordt. Zo viel die eer in 2008 nog te beurt aan De Staat. Hoe het die groep inmiddels vergaat, mag bekend worden geacht.

Niet eerder was het Noord-Hollandse aandeel zo groot als tijdens de editie van dit jaar. De bands uit onze eigen regio die voor de Popronde van 2010 zijn geselecteerd zijn:

- Blue Velvet (Volendam)
- Cloudmachine (Zandvoort)
- Coco Bongo and The Bonfire Ranch of Love (Schagen)
- Easy Joe (Alkmaar)
- Heist (Haarlem)
- Joost Dobbe (Haarlem)
- The La La Lies (Alkmaar)
- We Are FM (Purmerend)
- Yori Swart (Bergen)

Overigens speelt per stad maar een beperkt aantal bands. Het is nog niet bekend naar welke steden de Noord-Hollandse bands mogen afreizen. Tot het tourschema van de Popronde behoren ook twee steden uit onze eigen regio: Haarlem en Alkmaar. Deze plaatsen worden op respectievelijk 23 en 30 oktober aangedaan.