Only Seven Left houdt het heft in eigen hand

Geen platencontract, wel een distributie- en publishingdeal

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Verschillende platenmaatschappijen meldden zich bij Only Seven Left, maar geen overeenkomst werd getekend. De succesvolle Noord-Holland band koos er voor het heft in eigen hand te houden en debuutalbum It Was All A Dream in eigen beheer uit te brengen. Wel tekende het vijftal een distributie- en een publishingdeal.

Geen platencontract, wel een distributie- en publishingdeal

De belangstelling voor de Noord-Hollandse band Only Seven Left is flink groeiende. Niet alleen bij het grote publiek, maar ook vanuit de muziekindustrie. Toch kiezen de vijf jongens uit het Gooi er voor het heft in eigen hand te houden: zij brengen debuutalbum It Was All A Dream in eigen beheer uit.

Geheel in stijl bracht Only Seven Left dit nieuws op geheel wijze naar buiten. In een videoboodschap laten de muzikanten weten: “Na een paar maanden onderhandelen met heel veel labels hebben we de allerbeste optie gekozen: we hebben met geen enkel label getekend.” De reden achter deze verrassende zet is dat de band zo flexibel mogelijk wil blijven. Wel tekent zij twee andere contracten: een distributiedeal met Rough Trade en een publishingdeal met Pennies From Heaven.

Het debuutalbum van Only Seven Left ligt vanaf 24 september in de winkel. Op dezelfde dag start het vijftal een tour door Nederland. Daarbij doet de band onder meer Paradiso (Amsterdam), Rotown (Rotterdam), Tivoli de Helling (Utrecht) en 013 (Tilburg) aan.