Dijkpop: typisch geval van zwoel zomerfestival

Weer of geen weer: editie 2010 een groot succes

tekst: Isabelle Mulder - foto's: Armand Hoogland ,

Het zonnige Andijk verwelkomde tijdens de 27e editie van Dijkpop een band die onlangs in het voorprogramma speelde van AC/DC, veel lokaal talent, verrassende acts en bijzonder goedgezinde bezoekers.

Weer of geen weer: editie 2010 een groot succes

De 27e editie van Dijkpop zit er weer op. Na een snikhete zaterdagmiddag wordt menig bezoeker naast een dag vol muziekplezier getrakteerd op verkoelende maar hevige buien. Geen punt voor dit festival. ’s Avonds gaat het feest gewoon droog door in een tweetal grote tenten, al werd er wel iets eerder gestopt om iedereen veilig huiswaarts te laten keren.
 
Dijkpop kenmerkt zich door een gevarieerd programma van pop tot garagerock, hiphop en dance. Moke, De Staat, Voicst en Don Diablo zijn slechts enkele voorbeelden van wat er eerder op Dijkpop aan bod kwam. Dit keer is het de beurt aan onder andere Maslov, Tim Knol, The Electric Jets, King Jack, Lola Kite, Drive Like Maria, Bløf en Benny Rodrigues.
 
Energie
De middag gaat van start met de lokale band Maslov. Een ambitieuze band met veelbelovende plannen voor 2010. Zo wordt er samengewerkt met producer Stephen van Haestregt (Within Temptation) en is het flink zweten in de studio. Maslov opent op het Dijkpop hoofdpodium met de juiste dosis energie. Bandleden hebben elkaar gevonden en weten elkaar te versterken. Meeslepende gitaarriffs met een ritmisch karakter maken het publiek klaar voor meer.
 
Het energieke duo van The Death Letters weet de goede vibe erin te houden en blijft boeien tot de laatste minuut. Niet eens om hun podiumreputatie hoog te houden, enkel omdat deze jonge jongens niet anders kunnen. Met nummers als An Ache In My Brain is het nou eenmaal moeilijk om stil te blijven staan. Iets wat ook vrij lastig is bij de Heerhugowaardse The Electric Jets. 
 
Tropische temperaturen
The Electric Jets staat al lang niet meer in de kinderschoenen en groeit met de dag. Ondanks tropische temperaturen blijft de band rocken. Je bent niet voor niets geboren voor rock ’n' roll. Helaas geldt dat niet voor menig bezoeker, die door de warmte niet veel meer kan dan een koel biertje naar binnen werken. Deze jongens zijn toe aan hun volgende stap; meer harten veroveren in een vol Paradiso. 
 
De inmiddels befaamde Tim Knol heeft daar al gestaan. Samen met onder andere gitarist Anne Soldaat en toetsenist Matthijs van Duijvenbode (Johan, Anne Soldaat) speelt Tim iets eerder dan gepland en reist hij vervolgens door naar Johan Derksen, voor een uitzending van VI Oranje. Dio & Flinke namen, Drive Like Maria, Miss Montreal, DeWolff en Bløf doen vervolgens het hoofdpodium aan. 
 
Met verdere optredens van King Jack, Capococha, Lola Kite, Daily Bread het zeer verassende Waterpump Tang Clan en dj Jean, kan de organisatie van Dijkpop 2010 terugkijken op een mooie en warme editie. Zaterdag 9 juli 2011 kan menig muziekliefhebber zijn hart weer ophalen tijdens Dijkpop 2011.

Gezien: Dijkpop
Andijk, 10 juli 2010