Showcase Patronaat in teken van verscheidenheid

NH-Pop Live in Haarlem

tekst: Isabelle Mulder - foto's: Maikel Beers ,

Een hoog gehalte aan Noord-Hollandse bands in het Patronaat. Afgelopen vrijdag stond de tweede showcase van NH-Pop Live op het programma. In de kleine zaal kon menig bezoeker het weekend vermakelijk inluiden met de bands: Esion, Schizoid Lloyd, Yori Swart en WeCookWithFire.

NH-Pop Live in Haarlem

NH-Pop Live is een relatief nieuw project van Stichting De Kunst en de popkoepel NH-Pop en vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Het muzikale platform is uitsluitend voor Noord-Hollands talent. Juryleden als Ben Olgers (ex-drummer Melomanics) en Ron Mellies (organisator en programmeur van Beeckestijnpop) beslissen uiteindelijk welke vijf bands een plaats krijgen in het gewaardeerde promotietraject. De showcase in Patronaat presenteert vier bands op niveau, veel variatie en voor ieder wat wils.

Vuige riffs
Een opvallend figuur siert het podium. Johannes de Boom, bekend als zanger van The Shavers neemt deze avond de presentatie voor zijn rekening. In eigen stijl wordt de metalband Esion aangekondigd. Vijf mannen, redelijke dynamiek en vuige riffs. Nummers komen deze avond minder goed tot hun recht en het nog niet massaal aanwezige publiek lijkt nauwelijks geraakt te worden. Deze avond moet Esion het vooral hebben van eigen fans.

Vervolgens is het aan Schizoid Lloyd. Relatief lange nummers, een vrij toegankelijke stem van Remco Kuhlmann, een uitgekiende opbouw en een grote verscheidenheid. Schizoid Lloyd zal op muzikaal gebied niet snel vervelen. Niks is de Haarlemmers immers vreemd. Aan de performance mag echter nog  wel wat gesleuteld worden. Desondanks wordt de band goed ontvangen.

Inpalmen
Na een korte pauze van een kleine twintig minuten mag  de negentien jarige singer-songwriter Yori Swart op. Samen met haar band zet Yori een totaal ander schouwspel neer dan haar voorgangers. Het is aandoenlijk, uitbundig en heel puur tegelijk. Een verfijnde stem met af en toe hoge uithalen weet het publiek in te palmen. Gitarist Pepijn van der Burgt mag zich tussen twee swingende meiden af en toe best iets meer vermannen.

WeCookWithFire maakt vervolgens het feest compleet en sluit het vol genoegen af. Lekker funky is bij dit optreden een understatment. De band staat als een huis, compleet met eigen decor en de stuk voor stuk swingende bandleden, is het een en al gezelligheid. Welke nummers deze band je ook voorschotelt, ze geven je stuk voor stuk een verzadigd gevoel.

De eerstvolgende showcase vindt op 26 februari plaats in P3. Met onder meer; Adoma, Het Brein dat kwam uit de Ruimte, Pound, Rarely Alive.

Gezien: NH-Pop Live (showcase)
Patronaat (kleine zaal), Haarlem, 19 februari 2010