Albumpresentatie Steed op gedroomde locatie

Alkmaars/Hoornse britpop in Paradiso

tekst en foto's: Jochem Boom ,

De Alkmaars/Hoornse formatie Steed heeft net debuutalbum A Curious Case of Countless Clues uitgebracht. De plaat werd opgenomen in Rotterdam en gemasterd door niemand minder dan Frans ‘Excelsior’ Hagenaars. Afgelopen donderdag presenteerde Steed het album in de bovenzaal van Paradiso.

Alkmaars/Hoornse britpop in Paradiso

De Alkmaars/Hoornse formatie Steed heeft de de debuutplaat A Curious Case Of Countless Clues uitgebracht. Het album werd opgenomen in Rotterdam en gemasterd door niemand minder dan Frans ‘Excelsior’ Hagenaars.

Steed is in Noord-Holland al een begrip, maar met een cd-presentatie in Paradiso en een volwaardig album op zak verwacht de band nu toch weer een stapje te kunnen maken. Steed laat zien dat de aanhouder wint. "We hebben eindeloos heen en weer gebeld en gemaild met Paradiso om de presentatie hier te houden, en het is gelukt", vertelt gitarist Herman Halfmouw na afloop van het optreden.

De gevarieerde britpop van het viertal komt ook in Paradiso goed aan. De band staat voor afwisseling. Van het meezingbare Moving naar potentiële hit Charlatan. Maar het akoestische rustpuntje Away From The Crowd is het hoogtepunt van de avond.

Dit feestje wordt komende vrijdag nog eens dunnetjes overgedaan in Victorie in Alkmaar. Daarna zal de band weer gaan touren. Zo staat de band op 26 maart in het voorprogramma van The Madd in de Weeardse Tempel. Een dag later is Steed het voorprogramma van El Pino & The Volunteers in Manifesto in Hoorn.

Gezien: Steed (cd-presentatie)
Paradiso (bovenzaal), Amsterdam, 18 februari 2010