NH-Pop Live: Some Weird Sin

Een deelnemer voorgesteld

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Het showcasetraject van NH-Pop Live loopt op z'n eind. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode de geselecteerde bands aan je voor. Ditmaal is het de beurt aan Some Weird Sin.

Een deelnemer voorgesteld

Het showcasetraject van NH-Pop Live loopt op z'n eind. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode de geselecteerde bands aan je voor. Dit keer: Some Weird Sin, een indietrio uit Amstelveen. Aan het woord is zangeres/gitariste/pianiste Lindy van de Westelaken.

Waarom hebben jullie je ingeschreven voor NH-Pop Live?

“We werden vorig jaar al getipt over deze bandwedstrijd. Of nou ja, de bandwedstrijd die eigenlijk geen bandwedstrijd is. Het is voor ons een mooie kans om op te treden in Noord-Holland en extra publiciteit te krijgen. Vorig jaar waren we eigenlijk ook al geselecteerd voor het showcasetraject, maar toen zaten onze drummer en ik in het buitenland. Optreden werd daardoor wat lastig. Toen we ons dit jaar aanmeldden, hadden we net ons eerst full-length album gereleast. Dit was een mooie gelegenheid om daar extra aandacht voor te genereren.”

Hoe zou je je eigen muziek omschrijven?
“Ik denk dat indie/alternative het meest in de buurt komt. We maken liedjes met een kop en een staart, dus niet teveel geneuzel. De teksten gaan wel over eigenzinnige onderwerpen en onze muziek bevat enkele effecten. Dus popliedjes met een twist.”

Tijdens de showcases van NH-Pop Live speel je samen met bands die vaak een heel andere stijl hebben. Hoe ervaar je dat?

“Ik heb zelf een heel brede muzieksmaak. Dat gaat van hiphop tot metal, dus voor mij is het wel genieten. Handig is dat je veel bandjes ziet langskomen, waarvan enkele in hetzelfde genre als dat van jou zitten. Daar kan je misschien een samenwerking mee opzetten en in de toekomst samen mee optereden.”

Meer informatie over Some Weird Sin vind je op www.someweirdsin.nl. Aanstaande woensdag wordt in P3 in Purmerend bekendgemaakt welke vijf bands van NH-Pop Live zijn geselecteerd voor het exclusieve promotraject.