NH-Pop Live: Schizoid Lloyd

Een deelnemer voorgesteld

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Het showcasetraject van NH-Pop Live is afgelopen. Vandaag worden de vijf namen bekend gemaakt die doorgaan naar het promotietraject. Tijd om de laatste deelnemer voor te stellen.

Een deelnemer voorgesteld

Het showcasetraject van NH-Pop Live is afgelopen. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode de geselecteerde bands aan je voor. Dit keer: Schizoid Lloyd. Aan het woord is Thom, gitarist van de band.

Wat is de reden dat jullie je opgaven?
"NH Pop Live is net iets anders dan een wedstrijdje, daar zijn we helemaal niet van. Dit was een goede manier om op grote podia terecht te komen. Dat beviel opzich goed, het zijn leuke avonden geweest. De eerste avond hadden we last van wat technische storingen, waardoor we niet te lang konden spelen. Voor de rest was het eigenlijk te gek."

Hebben jullie dan wel het gevoel dat jullie iets goeds hebben neergezet?
"Ja, we hebben die avond wel de publieksprijs gewonnen, die winnen we meestal niet. We zijn toch voor een wat specifiekere doelgroep.
We spelen progressieve rock, daar kleeft een beetje een negatief imago aan. Het klinkt altijd allemaal wat ingewikkeld volgens sommigen. Het is meer de moderne progressieve rock. Ik zou zelf zeggen: als Pink Floyd wat meer de metalkant op zou gaan, dan krijg je ons misschien wel. Met nog heel veel andere dingen, ook klassiek. Eigenlijk is het een grote meltingpot van alles. Het is belachelijk breed. Dat is niet ons doel geweest, we liggen wel allemaal op een lijn qua smaak en dergelijke. En we zijn allemaal met andere muziekstijlen opgegroeid. Dat maakt het denk ik juist zo leuk."

Hoe zien jullie de toekomst?
"We hebben geen groots opgezet plan. We bekijken het per dag. We willen gewoon muziek maken en veel goede nummers schrijven. We hopen natuurlijk wel zo veel mogelijk mensen te bereiken en we hopen dat ze het mooi vinden wat we doen. Zo niet, dan doe we gewoon waar we zelf zin in hebben."

Wanneer kunnen we de nieuwe cd verwachten?
"We willen na de zomer beginnen. Dat moet echt in een keer geweldig zijn. Ik ben bang dat daar nog wel een flinke tijd overheen zal gaan. We zijn bezig met nieuwe nummers en ik kan beloven dat die redelijk spectaculair worden, met heel veel klassieke invloeden, van Bach tot Mozart, gemixt met electronica."

Hoe graag willen jullie bij die laatste vijf zitten?
"Het zou echt ontzettend mooi zijn als we daarbij zitten natuurlijk, omdat het een steuntje in de rug is. Zeker voor onze soort muziek die we doen."