Leergierige muzikant bijgestaan door professional

Masterclasses voor gevorderde Noord-Hollandse artiesten

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Bekende Noord-Hollandse artiesten als Ruben Hoeke en Gerhardt Heusinkveldt verzorgen aanstaande zondag in Hoorn een speciale masterclass. Doelgroep: Noord-Hollandse muzikanten die net dat stapje extra willen zetten

Masterclasses voor gevorderde Noord-Hollandse artiesten

Er zijn tal van Noord-Hollandse popmuzikanten, maar hoe zorg je ervoor dat zij net dat stapje extra kunnen zetten? Door hen bij te scholen door een aantal door de wol geverfde professionals. Dat is het idee achter de vier speciale masterclasses die zondag in Hoorn worden georganiseerd.

De masterclasses zijn een initiatief van cultuurcentrum Manifesto, de Popschool van Muziekschool Boedijn in Hoorn en Kunstbende. Zij hebben vier professionals uitgenodigd om gevorderde en leergierige Noord-Hollandse muzikanten op een aantal vlakken bij te scholen. Drums, gitaar, zang en cultureel ondernemerschap zijn de onderwerpen die worden behandeld.

Drummer Richard Heijerman (SJAKO!, Ma Rain) zal op het podium de geschiedenis van de drums uit de doeken doen aan de hand van de verschillende delen van het drumstel. Daarna geeft hij een open les aan vier getalenteerde drummers/drumsters. Zangcoach en gothiczangeres Petra Struijs (Galanor) gaat met de zangers en de zangeressen aan de slag.

Gitarist Ruben Hoeke (Ruben Hoeke Band, duiveltje beste gitarist van Nederland 2008) zal met aantal gitaristen gaan werken aan basiskennis, dynamiek, akkoordenprogressies, soleren. Ook beantwoordt hij vragen over het professioneel muzikant zijn en worden. Gerhardt Heusinkveldt (Skinnerbox, Mr.Kite Producties) verzorgt een clinic die bands en muzikanten inzicht geeft in de werking van de muziekindustrie.

De masterclasses vinden plaats op zondag 17 mei tussen 11.00 en 13.00 in cultuurcentrum Manifesto (Hoorn), en worden afgesloten met een korte presentatie. Deelname kost 15 euro, vragen en inschrijving via info@manifesto-hoorn.nl. www.manifesto-hoorn.nl. Publiek is welkom bij de masterclasses.