King Jack

Vrijplaats #40

tekst: Maikel Ineke ,

3VOOR12/Noord-Holland werkt samen met de Alkmaarsche Courant. Elke donderdag in de krant én op deze site: Vrijplaats 3VOOR12. Vandaag is het woord aan Maikel Ineke, redacteur van 3VOOR12/Noord-Holland. Over de West-Friese Popprijs, Anouk en the future of rock ‘n’ roll.

Vrijplaats #40

I’ve seen the future of rock ‘n’ roll and it’s name is King Jack. King Jack, the future of rock ‘n’ roll. Stop er maar mee, goed bedoelde bandjes in Noord-Holland, King Jack is hier. King Jack is hier om de macht over te nemen. Het publiek smacht naar King Jack en King Jack smacht naar het publiek. Komt dat zien, mensen. Deze band, King Jack genaamd, gaat het helemaal maken. Hier zijn ze dan: KING JACK.

Goed, dat is zo ongeveer wat ik zou moeten schrijven. Als het aan King Jack ligt. Gelukkig bestaat er nog enige vrijheid in het vullen van deze ruimte en ben ik in de gelegenheid om hier het ware verhaal te vertellen. De waarheid is dat King Jack het niet zo heel erg aan het maken is. De waarheid is dat King Jack ons wil doen gelóven dat King Jack het heel erg aan het maken is.

We gaan terug naar begin dit jaar, toen King Jack was genomineerd voor de West-Friese Popprijs. Of beter gezegd, de jury van de West-Friese Popprijs wilde King Jack nomineren. Dat mocht niet van King Jack. Niet in deze vorm althans. Nee, King Jack mocht alleen worden genomineerd als vaststond dat King Jack ook werkelijk de prijs zou winnen. De jury toonde zich wijs en liet de band links liggen.

Waar komt deze grootheidswaanzin vandaan, vraag je je af als je de toch niet al te indrukwekkende klanken van dit rockviertal hoort. Is het omdat twee van de leden in de begeleidingsband van Anouk spelen? Is het omdat King Jack getekend is door platenlabel Sony Music? Kortom, komt het doordat King Jack de juiste contacten heeft?

Het zou zomaar kunnen. Afgelopen zaterdag speelde King Jack op het Indian Summer Festival. Niet op de Talent Stage, zoals de overige Noord-Hollandse bands, maar op het grote hoofdpodium. Kennelijk heeft King Jack al minimaal één persoon doen geloven dat King Jack het helemaal aan het maken is.