Het wei-gevoel: Visbak Festival

Zondag 7 juni in Velsen

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Groot of klein, haast elke Noord-Hollandse plaats heeft wel zijn eigen popfestival. Wat nu te kiezen in dat enorme aanbod? 3VOOR12/Noord-Holland neemt je bij de hand en leidt je in 'Het wei-gevoel' langs enkele pareltjes. Vandaag: Visbak Festival in Velsen.

Zondag 7 juni in Velsen

Concertzalen gaan op slot, festivalweides worden geopend. Zodra het voorjaar aanbreekt verkiest Noord-Holland massaal de buitenlucht. Haast elke plaats in onze provincie, groot of klein, heeft zijn eigen popfestival. Welke te kiezen? 3VOOR12/Noord-Holland maakt in Het wei-gevoel een voorselectie.

Wanneer?
Zondag 7 juni, vanaf 12.30 uur.

Waar?
Strand Noordpier, Velsen.

Wat?
Visbak Festival.

Visbak Festival?
Twaalf jaar geleden ontstaan in de IJmuiden. De lokale bands Junius, Mineral en The Geraldeane Experience hadden net een oefenruimte in het Vishavengebied toegewezen gekregen. Daar oefenruimtes schaars waren moest dit worden gevierd, en wel met een heuse 'bandjesavond'. Het eerste officieuze IJmond Visbakfestival was een feit. Later is Visbak verplaatst naar het strand van Wijk aan Zee, waar het ook groot is geworden. Dit jaar vindt Visbak voor het eerst iets zuidelijker plaats: op strand Noordpier (gemeente Velsen) bij de paviljoens Aloha, Timboektoe en Sea-You. Volgens de organisatie schept dit de mogelijkheid voor een grotere en ambitieuzere opzet van het festival.

Namen?
O.a. Room Eleven, Osdorp Posse, De Staat, Bertolf, Hulkk en Florian Wolff. Uit Noord-Holland: The Hype, Chef'Special en Spine Echo.

Kosten?
Voorheen was Visbak gratis, dit jaar wordt er voor het eerst toegang geheven. Voorverkoop: 5 euro, dagkassa: 7,50 euro.