Het wei-gevoel: Hoornse Stadsfeesten

19,20 en 21 juni in de Hoornse binnenstad

Tekst: Miranda Huibers ,

Groot of klein, haast elke Noord-Hollandse plaats heeft wel zijn eigen popfestival. Wat nu te kiezen in dat enorme aanbod? 3VOOR12/Noord-Holland neemt je bij de hand en leidt je in 'Het wei-gevoel' langs enkele pareltjes. Vandaag: de Hoornse Stadsfeesten in Hoorn.

19,20 en 21 juni in de Hoornse binnenstad

Misschien krijg je niet echt een wei-gevoel…het komt eerder neer op een kei-gevoel op de straatstenen, maar dat mag de pret niet drukken. De Hoornse binnenstad staat dit weekend in het teken van muziek, heel veel muziek.

Wanneer?
19 juni vanaf 19:45 uur
20 juni vanaf 12:00 uur
21 juni vanaf 10:15 uur


Waar?
De Hoornse binnenstad dus

Hoornse Stadsfeesten?
In 1998 opgericht organiseert Stichting Hoornse Stadsfeesten dit jaar voor de elfde keer dit evenement voor jong en oud. De stichting bestaat geheel uit vrijwilligers, maar door de contacten die in de loop der jaren zijn opgedaan worden zij bijgestaan door verschillende professionals.

Op de negen verschillende podia, verspreid door de binnenstad, is erg veel te zien. Denk aan koren, dans, orkesten, maar ook beginnende en gevorderde bandjes treden op.

Namen?
Op zaterdag treden de niet onbekende The La La Lies, Tico Verde, Boilersuit en Ileum op. BeRightBack geeft die avond hun afscheidsconcert op het Kerkplein.

Niemand minder dan de, van oorsprong, Hoornse Johan sluit het feest op zondagavond af. Dutch Beat en T.IF.T verzorgen het ‘voorprogramma’.

Naast deze namen is er door de hele stad erg veel te zien. Voor het hele programma ga je naar de site van de Hoornse Stadsfeesten.

Kosten?
Gratis toegang voor iedereen! Kom wel met de fiets of het openbaar vervoer, want het is vechten om een parkeerplaats.