Bevlogen

Vrijplaats #38

foto: Jochem Boom ,

3VOOR12/Noord-Holland werkt samen met de Alkmaarsche Courant. Elke donderdag in de krant én op deze site: Vrijplaats 3VOOR12. Vandaag vult 3VOOR12/Noord-Holland de Vrijplaats met een foto.

Vrijplaats #38

Het grote podium van de Waerdse Tempel. Voor de meeste lokale muzikanten onbereikbaar terrein. Tenzij je bent geselecteerd voor Luna Pop en op zondag 7 juni daadwerkelijk voor een groot publiek mag spelen. Een publiek dat overigens grotendeels bestaat uit gezinnetjes: vaders, moeders en kinderen; het is een gemoedelijke bedoening in en rond de Waerdse Tempel.

Voor Eye Of The Hurricane niet het meest makkelijke publiek. De zeer jeugdige Heerhugowaarders maken metalcore, een genre ergens tussen metal en hardcore (de gitaarvariant welteverstaan). Oftewel: hard en snel. De jonge honden overtuigen niettemin. Niet in de laatste plaats vanwege hun podiumpresentatie. Veel energie, er valt iets te beleven. Of het nu je muzikale smaak is of niet, het is altijd een genot om bevlogen muzikanten aan het werk te zien. Zeker als ze nog zo jong zijn als Jits Vlaar, de 15-jarige zanger van Eye Of The Hurricane.

Het blijft gissen wat de toekomst brengt, maar op Luna Pop wordt één ding duidelijk: aan enthousiasme ontbreekt het niet bij dit jonge vijftal. En dat is altijd een goede basis om verder te werken.