Beeckestijn Pop nog altijd spannend en progressief

3VOOR12/Noord-Holland aanwezig op IJmonds openluchtfestival

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Beeckestijn Pop viert aanstaande zaterdag zijn dertigste verjaardag. Met, zoals we gewend zijn, een spannende en progressieve programmering. En bovendien met de aanwezigheid van 3VOOR12/Noord-Holland, dat sessies gaat opnemen met drie Noord-Hollandse artiesten.

3VOOR12/Noord-Holland aanwezig op IJmonds openluchtfestival

Sinds 1979 wordt het chique landgoed Beeckestijn op jaarlijkse basis omgebouwd tot een gemoedelijke vrijstaat. Waar menig Noord-Hollander zich thuisvoelt, maar waar tegelijkertijd weinig concessies worden gedaan aan de eigen formule. Want ook al is Beeckestijn Pop inmiddels een populaire volwassen dertiger, nog steeds staat het Velsense festival bekend om zijn progressieve en spannende programmering.

Veelzeggend is misschien wel dat de leeftijd van het merendeel van de artiesten op het hoofdpodium rond de twintig ligt. Ga maar na: DeWolff, Drive Like Maria en De Jeugd van Tegenwoordig zijn met recht jonge honden te noemen. En wat betreft het spannende: het merendeel van de kleurrijke line-up van het Kabouterpodium zal toch vooral erg onbekend zijn bij de festivalbezoeker. Ook het Noord-Hollandse talent is volop vertegenwoordigd. Op de OXY-stage om precies te zijn, waar onder meer Powerplant, Fabiana Dammers en All Shall Be Well optreden.

Ook 3VOOR12/Noord-Holland is zaterdag aanwezig op Beeckestijn Pop. De redactie gaat akoestische sessies opnemen met drie Noord-Hollandse acts: Fabiana Dammers, John Doe’s Revenge en Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte. De exacte locatie van deze sessies wordt op de dag van het festival bekend gemaakt via Twitter, zodat belangstellenden de kans krijgen bij de opnames aanwezig te zijn. Na afloop van het festival zijn de sessies terug te bekijken op deze website. Ook zal 3VOOR12/Noord-Holland het festivalterrein opfleuren met een kleine fotoexpositie van haar eigen fotografen.

Beeckestijn Pop is gratis toegankelijk. Het programma start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Het festivalterrein ligt ingeklemd tussen Driehuis, IJmuiden en Velsen Zuid. Voor meer informatie en de volledige line-up, zie de website van Beeckestijn Pop: www.beeckestijnpop.nl.