West-Friese podia organiseren bandwedstrijd

Inschrijving sluit 11 juli

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Manifesto, R17 en Cayen gaan samenwerken. Onder de noemer Pepper Pop Competitie organiseren zij een bandwedstrijd die Noord-Hollands talent een duwtje in de juiste richting moet geven. Geïnteresseerde bands kunnen zich tot eind volgende week aanmelden.

Inschrijving sluit 11 juli

De drie poppodia in de regio West-Friesland hebben de handen ineengeslagen. Manifesto (Hoorn), R17 (Stede Broec) en Cayen (Enkhuizen) organiseren een bandwedstrijd, die september dit jaar van start zal gaan. De naam: Pepper Pop Competitie.

Poppodium Manifesto organiseerde al jaarlijks het Pepper Festival, een evenement met zowel grote namen en lokale bandjes. De nieuwe bandcompetie lijkt dit festival te vervangen. De Pepper Pop Competitie heeft meer de gedaante van een echte wedstrijd, met voorrondes en een grote finale.

De voorrondes staan geprogrammeerd in de periode september-november en vinden plaats in de drie deelnemende poppodia. Elke voorronde levert één winnaar op die doorgaat naar de finale, eind november 2009 in Manifesto. Ook is er bij elke voorronde een publieksprijs. Deze prijs garandeert een aantal optredens op podia in de regio. Alle finalisten krijgen een workshop bandmarketing. De winnende band gaat naar huis met een prijzenpakket bestaande uit een workshop bandcoaching en het opnemen van een professionele demo.

Bands kunnen zich aanmelden via de website: www.pepperpopcompetitie.nl. Volgens de organisatie zijn alle stijlen welkom, ‘van rock tot reggae en van hiphop tot cross-over’. De inschrijving sluit op 11 juli.