Het wei-gevoel: Zandstock

8 en 9 augustus in 't Zand

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Groot of klein, haast elke Noord-Hollandse plaats heeft wel zijn eigen popfestival. Wat nu te kiezen in dat enorme aanbod? 3VOOR12/Noord-Holland neemt je bij de hand en leidt je in 'Het wei-gevoel' langs enkele pareltjes. Vandaag: Zandstock.

8 en 9 augustus in 't Zand

Concertzalen gaan op slot, festivalweides worden geopend. Zodra het voorjaar aanbreekt verkiest Noord-Holland massaal de buitenlucht. Haast elke plaats in onze provincie, groot of klein, heeft zijn eigen popfestival. Welke te kiezen? 3VOOR12/Noord-Holland maakt in Het wei-gevoel een voorselectie.

Wanneer?
Zaterdag 8 en zondag 9 augustus.

Waar?
Aan de rand van ’t Zand, een dorpje tussen Den Helder en Schagen.

Wat?
Zandstock.

Zandstock?
Een festival dat zich – in tegenstelling tot de meeste andere Noord-Hollandse festivals – uitstrekt over twee dagen. Een festival ook dat stilletjes elk jaar een beetje groter wordt. Was Zandstock tien jaar geleden nog een veredelde kermis, anno 2009 is het een festival waar Noord-Holland trots op mag zijn. Met niet één maar een handvol publiekstrekkers. Toch is die sfeer van een Noord-Hollandse nog niet geheel verdwenen. Zo staat op zondagochtend zoals altijd het traditionele katknuppelen op het programma.

Namen?
Kane, Van Velzen, Dio en Osdorp Posse zijn de onbetwiste publiekstrekker. Andere acts die bij menig festivalbezoeker een belletje zal doen rinkelen: GEM, Rigby, Bertolf, Destine. En ook de nodige muziek onze eigen regio: King Jack, Pilot Paco, Frits & The Brown Notes, New Generation Monkey en Spoonless Joe.

Kosten?

Zaterdag: € 17,50. Zondag: € 12,50. Passe partout: € 25,00. Voor voorverkoopadressen, zie de website van Zandstock.