Het wei-gevoel: Dijkpop

Zaterdag 11 juli in Andijk

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Groot of klein, haast elke Noord-Hollandse plaats heeft wel zijn eigen popfestival. Wat nu te kiezen in dat enorme aanbod? 3VOOR12/Noord-Holland neemt je bij de hand en leidt je in 'Het wei-gevoel' langs enkele pareltjes. Vandaag: Dijkpop in Andijk.

Zaterdag 11 juli in Andijk

Concertzalen gaan op slot, festivalweides worden geopend. Zodra het voorjaar aanbreekt verkiest Noord-Holland massaal de buitenlucht. Haast elke plaats in onze provincie, groot of klein, heeft zijn eigen popfestival. Welke te kiezen? 3VOOR12/Noord-Holland maakt in Het wei-gevoel een voorselectie.

Wanneer?

Zaterdag 11 juli.

Waar?
In het West-Friese dorp Andijk, op de plaatselijke ijsbaan (Kleingouw) om precies te zijn.

Wat?
Dijkpop.

Dijkpop?
Waar een klein dorp groot in kan zijn. Al 25 jaar wordt in West-Friesland een festival georganiseerd dat qua line-up kan wedijveren met de bekendere in Nederland. Met name de laatste jaren weet de organisatie steeds grotere artiesten naar Andijk te halen. Dat betekent overigens niet dat Dijkpop enkel en alleen om muziek draait. Met zo'n 3000 bezoekers is het ook vooral een gezellig samenzijn voor de lokale bevolking, waarmee het festival wel wat weg heeft van een West-Friese kermis.

Namen?
Vooral veel nationaal bekende: Moke, Johan, De Staat, DeWolff, The Sheer, The Opposites en Claw Boys Claw. Maar ook wat spannende bubbling under als Matik, Krause en Baskerville.

Kosten?
Een ticket kost € 24,50 aan de festivalport en € 19,50 in de voorverkoop. Zie www.dijkpop.nl voor meer informatie.