Artquake Open Air gedijt bij broeierige temperaturen

Niks aantrekken van het KNMI

tekst en foto's: Ary-Jan de Witte ,

De weergoden waren Artquake Open Air gunstig gezind. Dus was het zaterdag goed toeven in het Haarlemmermeerse Bos, in zowel de tent als de open lucht. Een fotoverslag.

Niks aantrekken van het KNMI

Vrijdag nog waarschuwde het KNMI alle organisatoren van buitenactiviteiten in Nederland om rekening te houden met onweer en hevige regenbuien. De weergoden bleven Artquake Open Air desalniettemin welwillend en trakteerden organisatie, bands en publiek op zonnestralen en hoge temperaturen op het festivalterrein in het Haarlemmermeerse Bos.

Artquake Open Air programmeerde een interessant en gevarieerd aantal acts. Jonge lokale bands die het podium bereikten als contestwinnaar (Funkaholics, Luna Mae en Chapter January via Show ‘m What You Got, het Haarlemse RAM via de Rob Acda Award), respectabele middenmotors met nationaal allure (bijvoorbeeld Hit Me TV, Stereo) en grensoverschrijdende acts als Vive La Fête en The Subs. Dit allemaal geprogrammeerd op de Open Air Stage. In de tent, gedoopt de Electric Mash, een fraaie line-up aan electro getinte acts (o.a. Black Sun Empire, Boemklatsch, Nobody Beats The Drum en Baskerville).

Tel op een groots arsenaal aan off-stage activiteiten (silent disco, rollerskate clinics, graffiti workshops, knutselhoekjes, etcetera) en concludeer dat Artquake een fraaie dag neerzet voor jong en oud. Enigszins jammer dus dat het festival in bezoekersaantallen kleinschalig bleef.

Gezien: Artquake Open Air
Haarlemmersmeerse Bos, Hoofddorp, 27 juni 2009