The Veils naar De Stad Als Podium

Muziekprogramma van Haarlems cultureel weekend is rond

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

De Stad Als Podium heeft de muziekprogrammering rond. Grootste smaakmaker is de Britse band The Veils, die in september naar Haarlem komt om de start van het culturele seizoen te vieren.

Muziekprogramma van Haarlems cultureel weekend is rond

Amsterdam heeft de Uitmarkt, Haarlem heeft De Stad Als Podium. In onze provinciehoofdstad wordt de opening van het culturele seizoen traditiegetrouw geopend met een tweedaags festival. Onder de noemer De Stad Als Podium zijn op tal van plaatsen in de Haarlemse binnenstad culturele voorstellingen te volgen, waaronder veel popconcerten.

De Stad Als Podium vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september. Met name dag één heeft op het terrein van popmuziek veel interessants te bieden. Grootste smaakmaker is de Britse band The Veils, die op zaterdag in het Patronaat speelt. De Haarlemse popzaal biedt tegelijkertijd plaats aan het uit Berlijn afkomstige muziekcircus Bonaparte.

Op diezelfde avond staan Kyteman’s Hiphop Orkest en singer-songwriter Marike Jager in de Philharmonie. Jazztrompettist Eric Vloeimans speelt in het Teylers museum en laat zich aldaar inspireren door museumstukken. In de Hallen speelt het Amsterdamse duo Knalpot. De Fakkelbrigade en The Sheer treden op in de Stadsschouwburg.

Kaarten voor de zaterdag zijn te koop voor 15 euro per stuk. Het programma van zondag - bestaande uit voorstellingen, tentoonstellingen en previews - is gratis toegankelijk.