Het wei-gevoel: Uit Je Bak

Zondag 9 augustus in Castricum

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Groot of klein, haast elke Noord-Hollandse plaats heeft wel zijn eigen popfestival. Wat nu te kiezen in dat enorme aanbod? 3VOOR12/Noord-Holland neemt je bij de hand en leidt je in 'Het wei-gevoel' langs enkele pareltjes. Vandaag: Uit Je Bak.

Zondag 9 augustus in Castricum

Concertzalen gaan op slot, festivalweides worden geopend. Zodra het voorjaar aanbreekt verkiest Noord-Holland massaal de buitenlucht. Haast elke plaats in onze provincie, groot of klein, heeft zijn eigen popfestival. Welke te kiezen? 3VOOR12/Noord-Holland maakt in Het wei-gevoel een voorselectie.

Wanneer?
Zondag 9 augustus.

Waar?
In het Willem de Rijkepark in Castricum, vlakbij winkelcentrum Geesterduin.

Wat?
Uit Je Bak.

Uit Je Bak?
Dit jaar vindt de derde editie van dit door vrijwilligers van de vereniging Vrienden van de Bakkerij georganiseerde festival plaats. De vereniging heeft dit jaar een Europese subsidie binnengehaald en heeft flink uitgepakt met een bijzondere aankleding van het terrein en, niet geheel onbelangrijk, hele mooie namen. Er wordt door vele vrienden van De Bakkerij al wekenlang belangeloos gewerkt aan podium en decor, dus het belooft een bijzonder festival te worden.

Namen?
Headliners zijn Elle Bandita, Hit Me TV en MeloManics, maar de andere acts zijn ook zeker de moeite waard. Zo zien we op het hoofdpodium verder onder andere IJmond Popprijs-winnaar Sweet Empire en  3VOOR12 Hollandse Nieuwe Go Back To The Zoo. Daarnaast is er nog een kleiner podium, het Koffiehuispodium, waar naast muzikale acts als Skitterend Mooi ('ploegpunk en akkerrock') en Midnight Menace (punkrock) ook improvisatietheater en een danspresentatie te zien zullen zijn.

Kosten?
Dit festival is helemaal gratis! Meer informatie over het programma en de locatie vindt je op de website van Uit Je Bak: www.uitjebak.nl.