3voor12 Limburg

Energiebom Traumahelikopter in de Oefenbunker

A Minor Problem en Charlie & The Lesbians warmen op

Foto's en tekst: Fabian Viester

Afgelopen vrijdag brachten Traumahelikopter en twee support-acts, een bezoek aan de Oefenbunker te Landgraaf. De avond start met de Heerlense band: A Minor Problem. Ze traden reeds op tal van festivals op en wonnen afgelopen jaar de Limburgse editie van Popsport, maar nu is de Oefenbunker aan de beurt.

Interactie met het publiek iss iets dat vanaf het eerste moment al een grote rol speelt gedurende de act van A Minor Problem. Wie springt er het hoogst? Samen met Charlie & The Lesbians supporten deze acts de beste garage rock band van Nederland: Traumahelikopter!

Charlie & The Lesbians bestaat uit Charlie, twee musicerende dames en Mees. Twee rauwe chicks waarvan een de bas bespeelt en de ander drums. Zanger Charlie heeft duidelijk laten merken dat het een fan is van ‘overal en nergens rondlopen, maar liever tussen het publiek dan op het podium’ in zijn blote bast met opkomend bierbuikje.  

Traumahelikopter. Inmiddels een begrip in de contreien. Meer dan twee gitaren en een minimale drumkit (zonder bassdrum) heeft dit trio niet nodig om je stevig op te ruien. En dat laten ze merken, na twee prima voorprogramma’s die het publiek opgewarmd hebben,  zijn de drie Groningers hier om te vlammen.

Meteen wordt hun liefde voor Pinkpop helder. Ze openen hun gig dan ook door duidelijk te maken dat zij daar graag eens willen staan. Dus, Jan Smeets, je weet wat je te doen staat!
Traumahelikopter is een perfecte act voor noodzakelijke garagepunkbehoeftes. En daar reist de Noord-Groningse band graag een stukje voor!  

Van kapotte systeemplafonds was gedurende de act in de Oefenbunker geen sprake. Ondanks het magere aantal bezoekers hebben de acts stuk voor stuk hun eigen voetafdruk achtergelaten in de Oefenbunker. De een meer op het podium en de ander meer er naast, maar ieder op zijn eigen manier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12