Er zijn mensen die zich afvragen of Avril Lavigne wellicht gekloond is. Wij denken het antwoord gevonden te hebben. Mevrouw Lavigne had namelijk stiekem genoeg van haar solo-artiestenbestaan en is een nieuwe band gestart, namelijk SugarPunch! Deze energieke, vijfkoppige formatie brengt een zeer catchy en swingende EP uit, genaamd 'DAMN HONEY!', met drie tracks waar op gedanst, gesprongen en meegezongen kan worden. Frontvrouw Janneke doet de titel Krachtige Vrouw eer aan, door agressievere vocalen niet te schuwen. Samen met fijne meezingbare refreinen en bandleden die lekker gas geven, bezorgen zij ons een energierush en een glimlach van oor tot oor met deze mooie release.

Het nummer ‘Damn Honey’ is de openerstrack van de gelijknamige EP. Wij vallen met onze neus in de suikerspin en de spullen in onze woonkamer dienen aan de kant geschoven te worden. Tijd om te dansen. Tijd om die vervelende maar oh zo leuke ex even te vergeten, of toch maar niet? Uiteindelijk wordt de deur gesloten en met een extra dosis aan zelfkennis en zelfliefde kan meneer of mevrouw de ex-lover het maar beter loslaten. Met soms behoorlijk stevige instrumentale stukken, afgewisseld met de zang die zowel rustig als fel uit de hoek komt, is dit een ideaal nummer om het fotoalbum van onze vorige relatie nog eens goed te bekijken. Om het vervolgens uit het raam te pleuren!

Emotioneel en melodieus start het tweede nummer genaamd ‘Scandeliciously Vicious’ en hier komen wij de bekende onzekere kant van de liefde tegen. Wat blijft er over na alle schandalen, ruzies, romantische nachten en bizarre taferelen die een vurige liefde met zich mee kunnen brengen? Uitzoeken wat er nog van jezelf over is en wat je voor een rotzooi hebt achter gelaten bij de ander. Deze vragen en twijfels worden heerlijk weggezongen in een nummer dat bestaat uit rustige coupletten om vervolgens de frustratie los te laten in de refreinen, die wederom goed mee te zingen zijn en vol zitten met suiker - energie dus.

‘His Girl Now’ is het slotstuk van de EP en dit maakt de cirkel mooi rond. Waar in de eerdere tracks nog frustraties, twijfels en gebroken harten te horen zijn, wordt in dit nummer het hoofdstuk afgesloten. Dankbaar voor de lessen uit eerdere relaties zingt zangeres Janneke nu trots dat zij nu "van hem is" (steek die maar in je zak Mr. Vorige Relatie!). Wederom het bekende recept: de coupletten bouwen rustig op naar het refrein, waar een lekkere poppy en catchy melodie ons te wachten staat. Met wat hogere noten en een iets feller laatste refrein als toetje komen wij bij het eind van deze release.

SugarPunch! levert een EP af die niet zou misstaan in de hitlijsten van MTV, TMF en the Box in de jaren '00. Opzwepende popmuziek waarbij wij onze frustraties en ons verdriet van ons af kunnen schudden door lekker mee te brullen en zingen met SugarPunch!. Ook anno 2024 past deze popmuziek heerlijk in de afspeellijsten en blijven vooral de refreinen al gauw in ons hoofd zitten. Een dure therapeut is overbodig, relatietherapie pure geldverspilling en een psychiater om even bij uit te huilen is oude lariekoek. Draai de EP DAMN HONEY! een keer of tien, het volume op max en de ramen wagenwijd open. Zing, schreeuw en krijs de nummers van de daken en het liefdesverdriet zal wegebben. Nu maar wachten op meer werk van SugarPunch!, maar tot die tijd genieten wij van deze drie singles. DAMN HONEY, dit smaakt naar meer!