Twee jaar na het einde van Muziekodroom heeft Belgisch Limburg opnieuw een concertzaal. Hoewel, Bootstraat belooft veel meer te zijn dan dat: het moet een creatieve ontmoetingsplaats voor jongeren worden, waar niet enkel ruimte is voor muziek, maar ook voor andere vormen van kunst. We steken de grens over om een kijkje te nemen bij de officiële opening.

Tot verdriet van vele Limburgse muziekliefhebbers sloot Muziekodroom in 2022 haar deuren. Het muziekcentrum was jarenlang een begrip en verwelkomde zowel de actieve muzikant als de luisteraar. In hetzelfde gebouw, aan de Bootstraat te Hasselt (vandaar de naam), hebben de organisaties van De Serre en Absolutely Free Festival de handen ineen geslagen om de alternatieve jongerencultuur in Hasselt een eigen plek te geven. Bootstraat biedt naast vier club- en concertzalen, enkele repetitieruimtes en een muziekstudio bijvoorbeeld ook een donkere kamer en een zeefdrukatelier. Deze veelzijdigheid wordt vandaag goed duidelijk. Er vinden verschillende masterclasses, panels en talks plaats, over onderwerpen variërend van concertfotografie tot het masteren van je eigen tracks. Ook kunnen beginnende artiesten feedback op hun demo vragen aan gekende namen uit de industrie, waaronder Fenne Kuppens van Whispering Sons en sound engineer Bert Vliegen. 

In de avond is er een programma met uiteenlopende muziekstijlen. We starten in de kleine zaal BOX met de dansbare, zelfbenoemde “friemelfunk” van De Snoepfabriek, om in de HALL te vervolgen met de relaxte indie van Danny Blue. De hiphop met invloeden van funk en neo-soul van Madd9 zorgt voor een feestje in de BOX. Tussendoor genieten we van secret shows in de gang met repetitieruimtes. De experimentele elektronische muziek van Lindy Versyck (TJE), met zang die doet denken aan Björk, maakt indruk. Als we later opnieuw een secret show bezoeken blijkt daar zomaar Niels Orens, Sound Track winnaar, aan het spelen te zijn. The Guru Guru mag de concertavond afsluiten in de grote zaal, met een sterke set eigenwijze alternatieve rock. De voetjes gaan nog tot diep in de nacht van de vloer tijdens de clubnight.

Bootstraat is een veelbelovende nieuwe creatieve hub, waar wij regelmatig te vinden zullen zijn. Bekijk de agenda op www.bootstraat.be