Heb je het gevoel dat er nooit iets de doen is in Limburg? Of heb je keuzestress? Wij van 3voor12 Limburg helpen je graag een handje. Daarom geven we je maandelijks een overzichtje van concerten, festivals en andere evenementen die je de komende weken niet mag missen. Wellicht komen we elkaar ergens tegen, want vergeet niet: er gaat niets boven livemuziek!

Geleen Calling

Vrijdag 19 april | De Reünie

Op paaszondag waren we aanwezig bij het mooie indoorfestival 'Easter Wave' in Geleen. De organisatoren van Geleen Calling organiseren 19 april wederom een avond met een drietal sterke live-acts: The City Gates, Fragment en The Lost Tapes. Voor eenieder die zin heeft in een avondje muziek in een setting waarin je je weer even in de jaren 80 waant! Een vaste entree vraagt de organisatie niet, een donatie is uiteraard wel welkom!

Dawn Brothers

Zaterdag 20 april | Muziekgieterij

Nederlandse Americana, dat zien we niet vaak. Gelukkig is daar Dawn Brothers. De band tourde al met DeWolff en hun debuutalbum 'Stayin' Out Late', werd een onverwacht succes. Drie albums en een aantal jaren verder kunnen we met recht zeggen dat Dawn Brothers een van de betere livebands van ons land is. Tickets via deze link. 
 

Ronker + The Waltz

Zaterdag 20 april | Volt

Liever zin in een potje herrie? Dan ben je bij het Vlaamse Ronker aan het goede adres. Met één been diep geworteld in het gitaargeweld uit de nineties en het andere verstrengeld in de galm van de jaren 80, balanceert de band bewust op de rand van uitersten. Ze nemen het enthousiaste The Waltz mee als support. Tickets via deze link. 

Noémie Wolfs

Donderdag 25 april | Nieuwe Nor

Haar partner streek onlangs al neer in de Nieuwe Nor en bracht daar de meest romantische show van het jaar (geloof ons, daar gaat niemand meer overheen). Een dikke maand later is het dus de beurt aan zijn verloofde: Noémie Wolfs. Je kan Noémie wellicht kennen van haar tijd bij Hooverphonic, waar ze van 2010 tot 2015 deel van uitmaakte. Verwacht een myserieuze perfomance, die bol staat van de elektronica en intrigerende vocalen. Tickets via deze link.

Rats and Daggers + HOOFS

Vrijdag 26 april | Oefenbunker

Het powertrio Rats and Daggers, stond in 2023 op de jubileumeditie van Bunkerpop in Landgraaf. Op vrijdag 26 april komen ze terug naar Landgraaf en presenteren ze hun tweede EP ‘Half Hanged’ en nemen ze de postpunkrockers HOOFS mee als support. Zin in een avondje gymnastiek voor je trommelvliezen? Erbij zijn. Tickets via deze link.

Uitgelicht: All About Music

By Camiel Music

Op zaterdag 20 april vindt All About Music. plaats, een festival in Sittard wat volledig gratis te bezoeken is. 12 acts die zullen spelen in 4 locaties: Cafe de Hollande, Cafe the Groove, Cafe Dwaas & Proeflokaal ’t Hophuys. Ontdekken maar! Onder andere DAMMIT en Oh Hazar (tips!) maken hun opwachting, evenals Limburgse revelatie Martin Sillen en nog heel veel meer moois! Meer info via deze link.

Dit zijn natuurlijk niet alle concerten. Voor een volledig overzicht van de concerten in de regio kun je altijd kijken op de website van de poppodia. Volgende maand presenteren we wederom vijf tips. We wisselen ook locaties af, dus volgende keer kom je weer een aantal nieuwe locaties tegen!