In januari van dit jaar heeft 3voor12 limburg kennis gemaakt met de band Ten Pickles For Johnny. Toen werd er al gewerkt aan een EP en deze staat op het punt van uitbrengen.
Komende zaterdag (25 mei red.) zullen de heren hun pareltje in Cantine Theather te Budel ten gehore brengen.

Ten Pickles For Johnny is een gezelschap bestaande uit Tom Miller, Joep van Cranenbroek, Pim Elschot, Freek Sijm en Jop Elschot. Afkomstig uit verschillende gebieden en ook Weert hoor daarbij! Met veel passie en energie maken ze hun muziek en ze hebben in samenwerking met  producer Gert-Jan van Avesaath het eerste pareltje opgenomen. De EP is overigens gemasterd door Darcy Proper, een drievoudig Grammy winnaar! Dus laten we maar eens luisteren wat de heren ervan gemaakt hebben.

Lorraine heeft een intro alsof je naar een Jon Bon Jovi track gaat luisteren. Dat kan twee kanten op gaan: je houdt ervan of niet. Als zanger Tom begint te zingen hoor je al meteen een bepaalde rauwheid in de stem. Het verdere muzikale aspect is lekker. Gitaarwerk van Freek & Jop wat aanwezig is, durven naar voren te stappen maar ook ervoor zorgt dat het niet overdreven is. Verder is de ritme sectie motiverend: je tikt heel snel mee door het baswerk van Joep en het drummen van Pim. Met een lekkere uithaal wordt geëindigd. Sterke start.

The Way I Want To Be is in het begin wat minder rauw. Desondanks komt ie lekker op gang. Je kunt door die relatief rustige start het nummer wel goed volgen. Probeer positief te blijven is de boodschap. De kracht zit ‘m in de staart: lekker energiek en daar juist ook weer de kracht uit halen. Toch kijk je even vreemd op want als je denkt dat het nummer klaar is, komt er een soort doorstart. Geinig gedaan!

Afsluiter is With Arms Wide Open en lijkt heel eventjes een heel andere band. Ook nu, door die ontspannen start, is het heel goed mogelijk om de tekst te volgen. Iedereen zal wel ooit iets hebben meegemaakt waar je tegen beter weten in ermee doorgaat. Muzikaal is het lekker strak ingespeeld en is het juist het geheel wat het dit nummer sterk maakt. Niks overdrijven!

Nu is het natuurlijk zaak voor hen om zoveel mogelijk te spelen en ervaring op te doen. Het begin is er en beloofd zeer zeker veel goeds. Wellicht een nog meer eigen stijl ontwikkelen en je weet dan maar nooit…!