4 mannen uit de regio Weert verrassen de Limburgse muziekscene met een Ep Husk 1. Naast een mooi art-work krijgen we eigen nummers te horen. Alternatieve rock met een knipoog naar bekende bands. Onze redacteur kreeg er zelfs een festival gevoel van. Lees de recensie

Jerry Husk is afkomstig uit de regio Weert. De band is eind 2015 opgericht. De band bestaat uit 4 leden. In de huidige samenstelling speelt Jerry Husk een jaar. De naam Jerry Husk is het resultaat van een brainstormsessie van de bandleden.

Jeroen Looijen - drums Tom Bormans - bass Stijn Peeters - guitar
Eloy Moonen – guitar/vocals

Op hun Facebook pagina lezen we dat Jerry Husk zijn inspiratie haalt uit de muziek van Biffy Clyro, Nothing but Thieves, Muse en Foo Fighters . Momenteel zijn ze bezig met de opname van een video-clip en een vervolg op Husky 1. De titel van de EP Husk 1 is een knipoog naar de albums van Led Zepplin.

De Ep zag het daglicht op 22 maart 2019. De EP werd opgenomen in de Trypoul Recording Studios in Neerkant. Mike Smeets ( Herman Brood Academie) was verantwoordelijk voor de mix en mastering . Leonardo Verkoulen was verantwoordelijk voor het mooie artwork van het hoesje. Zonder de Ep te hebben gehoord heb je al een bijzonder product in handen. Snel luisteren dus en tijd voor een recensie.

 

Met de opener Run laat Jerry Husk meteen merken waar ze goed in zijn. Run kent net als alle andere nummers op de Ep een goede opbouw. Muziek en sound die doen denken aan Biffy Clyro. Het zijn eigen nummers die meteen lekker in het gehoor liggen. Run zou zomaar de single kunnen zijn. De meerstemmige zang en muziek blijven hangen. Het is het kortste nummer. Een prettige opener die je doet verlangen naar meer.

Het tweede nummer Spendin' start langzaam. De vocale kwaliteiten van de zanger komen goed naar voren. Het nummer krijgt een energiek vervolg dat duidelijk beïnvloed is door de sound van de Foo Fighters. Een meeslepend nummer dat een mooie verbinding legt naar het derde nummer Changes.

Changes kent qua sound een Muse introductie om daarna door te stomen met flitsende gitaarsolo's. Het is een spannend nummer dat moeiteloos de aandacht weet vast te houden.

Het vierde en laatste nummer van de EP is Leftlovers. Het is het nummer met het meeste up-tempo en vette baslijnen. Het doet denken aan Biffy Clyro in hun topdagen. Een heerlijk nummer dat samen met Run het best in het gehoor ligt.

Een puike sound, goed in het gehoor liggend eigen muziek met een knipoog naar herkenbare muziek van grote bands. Ambitieuze plannen van een band met veel potentie en muzikale diversiteit. Op deze manier bereikt Jerry Husk een breed publiek. De eerste EP onder de noemer Husk1 versterkt de relatie met hun fans en doet je verlangen naar het festivalseizoen.