Het is een trend dat er van hedendaagse popartiesten steeds meer “eigen kracht ”wordt verwacht. Season on the Line bestaat uit Sophie Janssen en Jop Ostendorf. Dat het singer-song writer duo populair is blijkt uit het uitverkochte theater De Karroessel in Geleen. Op eigen kracht!

Het voorprogramma wordt verzorgd door Aurora Borealis. Deze uit Maastricht afkomstige formatie bestaat uit Florence Joosten, Ellen Verheijen en Lea Lomans is tot stand gekomen na een ontmoeting van de drie studenten op het Conservatorium Maastricht, studierichting Muziekdocent. Aurora Borealis is de Latijnse benaming voor het natuurfenomeen Noorderlicht. Ze namen vorig jaar deel aan POPsport en Nu of Nooit. Hun eerste single 'Image' wordt toevallig ook vandaag uitgebracht.

In tegenstelling tot hun elektronische indie set speelt Aurora Borealis vanavond een akoestische set met meerstemmige melancholische zang. Het is een mooie set met als opener Candle Van Daughter. Daarnaast spelen ze een aantal eigen liedjes. Een mooie veelbelovende set met een prachtige  combinatie van drie stemmen.

Het is twee jaar geleden dat zangeres Sophie Janssen en Jop Ostendorf elkaar ontmoetten. Beiden studeren aan Limburgse muziekopleidingen. Vanavond worden zij bij een aantal liedje begeleid door muziekvrienden. Op contrabas speelt Peter Willems. Als achtergrondzangeressen ondersteunen Anne Weijers en Megan Janssen het duo. Popmuziek in het theater voegt veel toe aan beleving en intensiteit, zo ook hier.

Met de titel ‘Defined’ wordt vanavond de vierde single gepresenteerd. De set van Season On The Line laat de geweldige vocale kwaliteiten van Sophie en Jop tot uitdrukking komen. Gecombineerd met de mooie sound en het gitaarspel van Jop gaat er plezier en toewijding uit van het optreden. Dit slaat vanaf het begin over op het publiek.

Een prachtige uitvoering van een liedje van Amy Winehouse maakt duidelijk dat het duo iets bijzonders doet vanavond. Naast alle  eigen liedjes klapt het publiek mee bij het liedje “Can't Take My Eyes Off Of You’ .

Het concert wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van Season On The Line en Aurora Borealis. De uitvoering van een liedje van Fleet Floxes maakt opnieuw duidelijk dat er vanavond heel veel talent aanwezig is in Limburg.