De Bosuil in Weert had 9 maart een optreden van Nachtschade geprogrammeerd. Onze recensenten kwamen terug met lovende verhalen. Ook over supporting acts Morado en Morganas Illusion. Enige wat tegenviel was de opkomst. Wat de thuisblijvers gemist hebben, lees je hier.

Dat er in het zuiden van onze provincie bijzonder veel muzikaal talent zit, mag geen verrassing meer zijn. Nu is er een nieuwe ster aan het firmament verrezen: Morganas Illusions. Een drietal, bestaande uit Sia Winkelmolen (gitaar en vocals), Bas Hatfield (bas) en Vince van de Poel (drums). De muziek die ze maken is lekker rauw met een psychedelisch randje. Hun inspiratie wordt gevonden in de muziek van Nick Cave, Black Sabbath, Last Shadow Puppets, The Black Keys en Jack White. Een hele toffe, veelbelovende band dus.

Helaas had deze avond weinig publiek op de been weten te brengen. Dat weerhoudt de band niet te laten horen horen waartoe zij in staat zijn. Zij zetten een heerlijke set neer.

Na het energieke optreden van Morgana's Illusion is het tijd voor Morado. Een Amsterdamse band die bestaat uit vijf leden die duidelijk houden van de muziek uit de jaren '70/'80. Voornamelijk frontvrouw Valerie Lamers valt op vanwege haar enorme aanstekelijke enthousiasme. Een brok aan energie op het podium en dat ook nog met een glimlach van oor tot oor.

Qua sound is het echte psychedelica met meeslepende melodieën, soms enorm zweverig maar ze kunnen soms ook flink knallen. Voornamelijk richting het einde ging het goed los. Dit is ongetwijfeld wel een band waar we nog genoeg van kunnen gaan horen, zeker door die energie!

Dan is het tijd voor de hoofdact van de avond: Nachtschade. Zij komen uit Amsterdam maar hebben een warme band met Limburg. Hun allereerste EP hebben ze een hele tijd geleden opgenomen in de kelder van de familie Van De Poel (DeWolff) uit Limburg. Dat is uiteraard de reden dat Limburg een warm bad is voor hen maar andersom ook. Muzikaliteit ten top met Guy Pek op drums, Reid Steenhuis op toetsen, Maarten Stok op basgitaar en de enerverende Bram van den Brekel op gitaar.

Een show van Nachtschade is nooit hetzelfde. Er is altijd ruimte voor plezier en het entertainen van de liefhebbers. Ieder bandlid mag excelleren en doet dit geweldig goed. Uiteraard spelen ze de nummers die op hun volledige album 'Maskerade' staan, maar ook nummers van andere EP's.

Het opzwepende, het meeslepende, het magistrale geluid dat de heren produceren is ongekend. De mix van nummers zoals 'Fool', de cover van dEUS 'Architect' of het bijna akoestische 'Better Learn' is ongeëvenaard en altijd typisch Nachtschade.

Tevens is het geweldig om te zien dat de mannen met heel veel plezier op het podium staan ondanks dat, zoals al eerder aangegeven, de opkomst niet heel groot was. Zonde! Richting het einde wordt uiteraard ook nog 'Staircase' gespeeld, een track waar werkelijk alles in zit: spanning, energie, spanning, rock, passie.

Eigenlijk mogen zo'n concerten eindeloos blijven duren. Wat een genot.