3voor12 limburg is vrijdag aanwezig op het gratis ZOKS festival. Deze avond staat een verrassende mix van namen en muziekstijlen op het podium. De aftrap is voor de lokale helden van Tea & Sugar. Met hun stevige gitaarsound brengen zij een mix van de gitaarrock uit de jaren 70 en de latere muziek. Het Lambertusplein loopt al vroeg vol en weet hun sound te waarderen. De avond is nog jong.

Sinds hun overwinning in Nu of Nooit speelde deze band al op diverse festivals, waaronder als waardige opener van Pinkpop 2018. Dat is natuurlijk Walden. De mannen geven weer alles en zetten een prima performance neer. Met hun psychedelische sound weer een heel ander, zeer aangenaam geluid vanavond. Dat blijkt de kracht van Zoks, de afwisselende muziekstijlen. Zo is er deze avond ook blues te horen.

Vanavond vertegenwoordigt AJ Plug dit muziekgenre. Wat een kracht straalt zij uit. Een geweldige performace die nog eens versterkt wordt door het sublieme gitaargeluid van gitaarwonder Guy Smeets. Zij voelen elkaar perfect aan en stuwen elkaar naar grote hoogte.

Het inmiddels volgelopen plein geniet er met volle teugen van. De afsluiter is zeker geen muziek voor een goede nachtrust. Met een mix van de beste metal muzikanten uit Nederland heeft Anneke van Giersbergen de metalband Vuur gevormd. Haar nieuwste project, samen met Arjen Lucassen. Het is een keiharde afsluiting op deze broeierige zomer avond. Dat Anneke geliefd is in het Limburgse land is duidelijk. Vele fans genieten volop en sommigen zingen alles mee. Over haar geweldige stem is al genoeg geschreven, en terecht. Ook vanavond is zij weer opperbest. Velen zien haar nog steeds als de zangeres van The Gathering. En terecht zoals ze laat horen met de afsluiter “Strange Machines”. Maar Anneke is meer dan The Gathering, zo bewijst ze ook vanavond. Een meer dan waardige afsluiter van deze Zoks-vrijdag.