Roermond was afgelopen zondag de eerste van in totaal zes Limburgse steden waar het festival dit jaar neerstrijkt. Op plekken variërend van kroegen tot kledingzaken werd livemuziek gespeeld.

PaPa GoNi

PaPa GoNi

Wie gratis talentvolle acts wil spotten vóór ze doorbreken, is bij de Popronde aan het juiste adres. Elk najaar reist het gratis festival naar alle delen van het land. Roermond was dit jaar - net als vorig jaar - als een van de eerste steden aan de beurt. In totaal reist de Popronde langs 41 steden, waarvan maar liefst zes in Limburg.

Met nog meer bands was de Popronde in Roermond dit jaar groter van opzet dan vorig jaar. In totaal waren er, verspreid over de dag, meer dan 20 optredens te zien. Meerdere pop-/rockbandjes maakten hun opwachting, zoals The Hazzah (garage), EUT (indiepop) en Colin Waters (pop). Ook singer songwriters waren - als altijd in de Popronde - goed vertegenwoordigd, met onder andere Writist en Lisa Nora. Aan Americana was ook geen gebrek met bijvoorbeeld Dawn Brothers en Assorted Travellers.
 

Lil MG

Lil MG

Niet iedereen loopt warm voor gitaarmuziek. Ook voor hen had het programma iets te bieden. Hiphop was ditmaal goed vertegenwoordigd met namen als Lil MG en SoulTrash. Bijzonder was daarnaast PaPa GoNi, dat zich onderscheidt met exotische ritmes en instrumenten. Een opvallende naam was ten slotte Jan Terlouw Junior. In Roermond trad hij solo op. Op virtuoze wijze doet hij genres als jazz en blues samensmelten. 

De charme van de Popronde zit in de verrassing: punk in je anders zo rustige stamkroeg, een gast met een gitaar in je kledingzaak, of eindelijk live indierock in je hipster-koffietentje. Overal kun je talentvolle acts tegenkomen. En dat allemaal voor niets. 
 

Met meer namen en meer diversiteit kan Roermond terugkijken op een geslaagde dag. Wie de editie in Roermond heeft gemist hoeft zich geen zorgen te maken. De popronde doet dit jaar nog vijf andere Limburgse steden aan, namelijk: Heerlen (23 september), Venlo (20 oktober), Sittard (28 oktober), Maastricht (3 november) en Venray (5 november).
 

The Hazzah

The Hazzah