Nu of Nooit houdt in het Venlose Grenswerk haar tweede voorronde op 14 oktober 2017. 3voor12 limburg bespreekt.

Izzy Goossen is de eerste artieste die het grote podium betreedt. Izzy is singer-songwriter en afkomstig uit Heerlen. Zij studeert aan de rockacademie in Enschede. Haar melancholische teksten en gitaarspel creëren een eigen geluid. Nick Cave en Tom Waits zijn zo maar namen waar de teksten en uitstraling aan doen denken. Het openingsnummer en het laatste liedje klinken erg goed. Kwetsbaar, alleen en toch indrukwekkend. Een goede start en prettige kennismaking met een eigenzinnige en creatieve muzikante met veel potentie. 
 

Tamarin Dessert is de tweede band van vanavond. De band is afkomstig uit Noord-Limburg en heeft het een korte periode rustig aan gedaan. Na de veelbelovende EP en optredens op festivals moest de band op zoek naar een bassist. Met Cas Zeegers als tijdelijk vervanger krijgt de sound van Tamarin Dessert weer het herkenbare psychedelische geluid. Muzikaal goed uitgevoerd, aangevuld met de bijzondere stem van de zanger staat de set. Tamarin Desert is een band in balans met een onderscheidende sound.
 

Daarna is het woord aan Lone Road Station. Het blijkt dat juist de avond voor Nu of Nooit deze band hun nieuwe CD hier in Grenswerk heeft gepresenteerd. Het levert Lone Road Station een geweldig gevoel op, aldus de zanger.

Vandaag pakken ze groot uit. Zes mannen en drie vrouwen bezetten het grote podium van Grenswerk. De meegebrachte drie vrouwelijke muzikantes met viool (2) en cello (1) voegen daadwerkelijk iets toe. Tijdens het openingsnummer en afsluitende nummer krijgen de rock- en popsongs met de mooie klanken van de strijkinstrumenten meer diepte. Bij de andere nummers is er een rol als zangeres weggelegd voor de drie dames. De show loopt lekker, er is enthousiasme en het plezier spat er vanaf. Wel kan worden gesteld dat de totale sound iets vol en massaal overkomt. 
 

Some Day is ook al afkomstig uit Noord Limburg en bestaat al sinds 2014. In 2015 is de band uitgebreid en er staan vijf muzikanten op het podium. Opvallend is dat de drummer ook lead zanger is. In het diepe podium van Grenswerk valt hij al drummend buiten het gezichtsveld. Dat maakt het contact met het publiek moeilijk. De specifiek opstelling met een in het midden staande mee zingende keyboard speler laat een Amerikaanse rock sound horen. Ook hier valt het enthousiasme op. De meegekomen fans reageren enthousiast.

Als afsluiter staat vanavond Thalamus uit Horst op het podium. Deze band heeft onder aanvoering van Lotte Spreeuwenberg gekozen voor een nieuwe sound. Vijf perfecte nieuwe liedjes klinken bezwerend en nemen de bezoekers mee naar een hoger niveau. De muziek valt te typeren als dreampop met trip-hop- en wave-invloeden. Het is een ijzersterke set waar de jury moeilijk om heen zal kunnen. Dat is de overtuiging van heel veel bezoekers, die getuige waren van een verpletterend optreden van Thalamus.