Zo'n 200 bezoekers zijn vanavond aanwezig in de Bosuil. Het poppodium heeft gekozen voor een verrassende eindejaars programmering. Opvallend hierbij zijn een aantal tributebands. De Venlose band Ziggy Played Guitar staat vanavond op het brede podium in Weert.

Het podium is groot genoeg om de twaalf muzikanten te herbergen. Voor de pauze speelt de band het album ‘The Rise And Fall Of Ziggy Stardust & The Spiders from Mars’. Na een introductie met een diashow van David Bowie, onder de muziek van ‘Black Star’, wordt er gestart met ‘Five Years’.

Meteen blijken de geweldige muzikale en vocale kwaliteiten van de band. De stem van zanger Roger Pinnow kan alle nummers van Bowie probleemloos aan. Iedere song wordt geïntroduceerd en zo komen Marc Bolan (T-Rex) en Lulu ook langs.

De band bestaat uit twaalf leden. Deze staan garant voor een compleet geluid. Door  vier gitaristen, één bassist, saxofonist, twee keyboard spelers, een drummer, twee zangeressen en natuurlijk de zanger, komt er een wall of sound op je af. De balans in de muziek en zang is erg goed en ieder detail van muziek is te horen en te zien.

Voor het optreden in Weert wordt de band aangevuld met de gastmuzikanten Mick Geurts (gitaar), Jasper Verbruggen (gitaar) en Jennifer Bouwens (zang). Deze muzikanten voegen een dynamiek toe aan de set. De zang van Tessa Kersten en Jennifer Bouwens zorgen voor vocale en visuele afwisseling.

Het publiek in de Bosuil bestaat uit Bowie-liefhebbers en omarmt de band vanaf het begin. Natuurlijk kun je geen kostuums verwachten en mag zanger Roger Pinnow geen look-a-like worden genoemd, maar de set is muzikaal en vocaal af.

Het publiek danst mee op het nummer ‘Fame’. Als ‘Heroes’ wordt gespeeld is duidelijk dat het publiek een toegift verwacht. Met ‘All The Young Dudes’ wordt een prachtig eerbetoon gebracht aan de held David Bowie en wordt de twee en een half uur durende show afgesloten.

Ziggy Played Guitar is een David Bowie tribute en kan in elk Limburgs en Nederlands poppodium probleemloos geprogrammeerd worden.