Heerlijke indierock door Crying Boys Cafe en The Great Communicators Heerlijke indierock door Crying Boys Cafe en The Great Communicators

Waan jezelf op op een onbewoond eiland

, Fabian Viester

De Haags/Amsterdamse band The Great Communicators heeft dat hele stuk moeten rijden naar het zonnige zuiden, voor een concert in de Nieuwe Nor samen met The Crying Boys Cafe. The Great Communicators; Vijf man sterk, één vrouw levert een performance dat geschikt is voor elke roadtrip. Veel nummers van het nieuwe album ‘Lucky Horse’ komen natuurlijk aan bod. De muziek van de indierockband is perfect geschikt voor de lange strandvakanties, waarbij je over mooie kustlijnen rijdt, over de bergpassen heen pruttelt en samen met vrienden en familie geniet van de ondergaande zon.

Balans in de performance van The Great Communicators is er vanavond niet altijd. Ik doel niet op de kwaliteit, maar wat betreft de indeling van de setlist. Nu schieten de liedjes van “Ik wil vrolijk rondspringen en meezingen”, naar een uiterst donkere sfeer. The Great Communicators doet me een beetje denken aan het Britse duo Oh Wonder. De twee vocalisten Arend en Shawnee smelten samen tot één geheel, maar gelukkig durven ze zich halverwege het concert ook meer los van elkaar te bewegen en wanen ze zich in hun eigen wereld.

De Great Communicators is een perfecte aanvulling op het volmaakte voorprogramma van zojuist. In september 2016 maakte we kennis met het debuutalbum ‘ Lucky Horse’ en sindsdien timmert de band toch aardig aan de weg. Hoewel de teksten en de vibe van de plaat redelijk melancholisch zijn, brengt de muziek de luisteraar in een vrolijke bui waarin je zacht mee swingt op de sterk aanwezige drums.

Drijvend op deze sterk aanwezige drums, legt zanger Jasper Hupkens je in een hangmat, betoverd door het orgel, aan het water, waarin je het liefst tien keer de plaat achter elkaar luistert. Een gezellige combinatie van twee top actes is het zeker in de Nieuwe Nor. En van zowel de Great Communicators als The Crying Boys Cafe, gaan we deze zomer nog veel meer horen.

Crying Boys Cafe

The Great Communicators

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg