EP review Black Label - United In Black EP review Black Label - United In Black

No worries, Band is op de goede weg!

, Camiel Rodigas

Black Label is een uit Maastricht afkomstige vierkoppige hardrock/metal formatie. In januari hebben ze hun EP gereleased in Poppodium Volt te Sittard. 3voor12 beluisterde die en concludeert: no worries, de band is op de goede weg, maar bij veel tracks missen we iets "extra's".

Zes nummers staan op deze EP en het begint met een knaller. 'Never Sleep Again' zorgt ervoor dat je wel even rechtop gaat zitten. De stem van Janine Willms valt op en is aangenaam om naar te luisteren. In deze track worden ze bijgestaan door mede-rocker Roel Peijs, wel bekend van Crazy Cult Roadshow. Een begin waar je U tegen zegt. 

'Step Into The Darkness' heeft een goed muzikaal begin en lekker hoog tempo. Het valt niet te ontkennen dat er genoeg power in deze groep zit. Maar ondanks het fijne geluid mist er iets extra's. Een verrassende wending of iets dergelijks. Het kabbelt daardoor iets te lang door. 

Dat laatste geldt wel een beetje voor bijna alle tracks. 'Scream Of Silence', de titeltrack 'United In Black' en 'Somebody Get Me A Doctor!' zijn geen slechte nummers en het zit ook goed in elkaar allemaal. Maar waar blijft de verrassing? Even een andere drum- of gitaarsolo en dan heb je het publiek ook meteen enthousiast gemaakt! 

Waarschijnlijk zal de ervaring meer te horen zijn in het vervolg en dat er dan ook meer wendingen zijn die doen verrassen. 
Wat dan wel weer tof is, is 'Echoes In Time'. Daar wordt juist de rust gepakt en laat men iets meer zichzelf horen. Dat zorgde ervoor dat je net als bij de eerste track even rechtop gaat zitten. Fijn!

Dit gezelschap is op de goede weg! Nu al doet Janine een flinke duit in het zakje en het is zoals lekkere hardrock moet zijn. De EP is absoluut niet slecht. Het steekt allemaal goed in elkaar en ze zullen door meer en meer te gaan spelen zichzelf allemaal maar meer gaan ontwikkelen, nieuwe invloeden krijgen en daardoor bij een vervolgplaat al die componenten samenpakken waardoor het iets kan worden waarbij je van je sokken wordt geblazen! No worries.

De stem van Janine Willms valt op en is aangenaam om naar te luisteren

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg