MiniRok Festival is een festival dat zich richt op muziekliefhebbers en gezinnen met kinderen. Voor het eerst werkt het festival samen met De Bosuil. Dit levert een indrukwekkende tentstage op, waarop dit jaar naast het hoofdpodium een breed scala aan kwalitatieve bands te zien is.

De Herman Brood Academie staat garant voor het afleveren van talentvolle bands. Zo ook Electric Company. De band speelt vol passie een perfecte set op het grote podium. De stem van de zanger, waarin duidelijk invloeden van Bruce Springsteen en Buffalo Tom te horen zijn, raakt het publiek.

The Dawn Brothers bedienen de liefhebbers van southern blues rock en soul. De liedjes passen goed met het zomers gevoel die stralende zon geeft. Het publiek moet nog even loskomen zo vroeg op de middag.

The Grand East uit Overijsel maakt psychedelische rock en werkt aan een nieuwe plaat. Vanmiddag spelen ze twee kersverse nummers. Ze klinken veelbelovend. De heren hebben een week vakantie in het zicht en kan er daarom nog een schepje bovenop doen qua energie. Tijdens het nummer Kis The Devil vallen de eerste druppels regel maar het publiek dat inmiddels goed is wakker geschud kan het niet deren.

Solitary Zebra

Het Belgische Jacl Bow mag het spits afbijten op het Bosuil-podium. De lichtshow en de videokunst komen goed tot hun recht in de tent. De nummers van Jacl Bow krijgen door de sterke muzikale omlijsting en vier Jacl Bow televisies extra glans

De herkenbare ritmische wave tonen en de stem van de zanger van Solitary Zebra doen denken aan The Sound. De eigen nummers zijn goed uitgebalanceerd. Het publiek weet ook de covers van Pixies en Joy Division te waarderen.

Dan klinkt er vrolijke moderne muziek met indie-invloeden uit de tent. Het is Kita Menari die ervoor zorgt dat de vrouwelijke bezoekers spontaan een dansje doen. Twee vaste leden zijn met vakantie; dat deze vervangen worden door twee gastmuzikanten valt niet eens op. De band, die pas twee maanden bestaat, staat als een huis.

 

Electric Company

Nachtschade uit Amsterdam heeft de afgelopen jaren een hechte band met Limburg opgebouwd. Door hun vriendschap met DeWolff hebben ze reeds op diverse plekken in de provincie gespeeld. Op MiniRok blijkt dan ook dat ze inmiddels een fanbase in het Zuiden hebben opgebouwd. De show is energiek en het enthousiasme dat deze "ontdekking van Popronde" met zich meebrengt zorgt ervoor dat het publiek eindelijk uitbundig reageert. Hiermee bewijst Nachtschade een van de betere Nederlandse live-acts te zijn.

"Hier helpt mijn paraplu zelfs niet tegen", roept presentator Sjon King Mobe Mobers, terwijl hij aankondigt dat de set van Komatsu een kwartiertje later zal starten vanwege een heftige regenbui. Helaas blijft de regen aanhouden en vallen de optredens van Komatsu en headliner St. Tropez letterlijk in het water. Gelukkig zijn ook deze bands aansprekend genoeg waardoor de buiten van deze avond snel vergeten zijn.