Racoon zet liefde in het licht Racoon zet liefde in het licht

Rachèl Louise getuigt in nummers van persoonlijke strijd

, Tekst en foto's: Marc Koevoets

Donderdag 20 april 2017 stond Racoon in het Parkstad Limburg Theater. In het voorprogramma de Nederlands-Amerikaanse Rachèl Louise.

Rachèl Louise

Rachèl Louise

Om 20.30 uur begint de zangeres Rachel Louise met het voorprogramma. De nu 27 jarige Rachèl Louise is een Nederlands-Amerikaanse singer-songwriter die op haar zeventiende vertrok naar Los Angeles om zichzelf aan het prestigieuze Musician Institue in Hollywood verder te ontwikkelen. In 2011 bracht ze haar eerste EP (Living in Holland) op de markt en daarna ging het snel. Ze werd opgepikt door 3FM als Serious Talent, 538 en DWDD, schreef nummers voor andere artiesten en speelde in de band van Dotan ten tijde van de internationale doorbraak. 

Rachel heeft onlangs een nieuwe EP uitgebracht: 'Big Girls'. Hierin vertelt ze met elektronische piano popliedjes over haar persoonlijke strijd, twijfel en geloof in het doorzetten en dicht bij jezelf blijven.

Racoon

Racoon

Daar waar de meeste artiesten iets later optreden dan op de fiches staat, begint Racoon zelfs eerder dan gepland. Om omstreeks 21.15 begint Racoon met een nieuw nummer: “A bottle of waiting whisky”. Een rustige start van deze donderdagavond. Zanger Bart van der Weide stelt het publiek al snel gerust na het eerste nieuwe nummer. “Als ik naar een optreden ga en er wordt alleen maar nieuw materiaal gespeeld, vind ik daar geen bal aan. Je wilt graag meezingen met de bekende liedjes”. Racoon heeft veel nieuw materiaal maar zal deze avond “nieuw” met “oud” mengen. Het volgende nummer is dan ook het alom bekende: “Brick by brick”.

Racoon

Racoon

Gedurende de avond worden er 3 liedjes opgedragen aan voor Racoon dierbare mensen. Het eerste nummer is “Don’t give up the fight”. Dit nummer heeft Racoon geschreven voor een buurman die zijn zoontje Jayden verloor aan neuroblastoomkanker. Racoon is inmiddels ambassadeur van de stichting “Jayden”. Bart geeft aan dat het welliswaar een druppel op een gloeiende plaat is, maar er staat bij de merchandise een collectebus klaar. Bart heeft gezien dat er veel oudere mensen aanwezig zijn die veel druppelen, dus met de collecte moet het wel goed komen...

Racoon

Racoon

Een ander liedje wat wordt opgedragen: “Tommy”. Opgedragen aan een leerling op de middelbare school die als jongen graag jurkjes droeg. Een bron voor pesten. Ook de zus van Bart wordt geëerd.

Uiteraard wordt ook “Oceaan” gespeeld. Alleen Bart en gitarist Dennis Huige staan op het podium voor een kleine akoestische set. Het publiek zingt luidkeels mee en in deze setting wordt ook ‘Love you more’ gespeeld. Bart vraagt het publiek om het lampje op de telefoon te gebruiken om je geliefde mee te verlichten. Dit zorgt voor enig rumoer. Volgens Bart kunnen een aantal mensen het lichtje op de telefoon niet vinden.

De kracht van Racoon zit voornamelijk in het bespelen van het publiek en de combinatie van “oude” en “nieuwe” liedjes. Een combinatie tussen luisteren en luidkeels meezingen. Al met al: een zeer geslaagde avond. Het publiek ging na een ruime toegift, voldaan naar huis.

Rachèl Louise is een Nederlands-Amerikaanse singer-songwriter

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg