Een machtig avondje met Baby Galaxy Een machtig avondje met Baby Galaxy

Releaseparty met confetti, vlaggetjes en ballonnen

, tekst: Jos Nabuurs, foto's: Nick Hofstetter en Anna Pilea

Maastricht heeft een "alternatieve" scene, waar momenteel wat in gebeurt. Band Baby Galaxy heeft een nieuw album uit, getiteld "Mighty Night". 24 maart was de release-show. Met Bawrence of Aralia en Slow Worries als opwarmers.

In Maastricht is er sprake van een "alternatieve" scene. Bands als Weekend Safari, Coney Island en Bounty Island zijn vertegenwoordigers van verrassende en vernieuwende muziek. Aan dit lijstje kan Baby Galaxy moeiteloos worden toegevoegd. Naast een indrukwekkende recente tour in binnen- en buitenland staat deze avond hun show in hun home town.

Voor het grote podium in de Muziekgieterij is een klein podium opgebouwd. Dit podium komt het contact met de 100 bezoekers ten goede. Naast afsluitende DJ acts staan er deze avond nog 2 bands op het programma.

De avond wordt geopend door Bawrence of Aralia. Deze Maastrichtse band heeft vanavond zijn eerste optreden. De band is geformeerd rond de twee leden van Amish Winehouse. Amish Winehouse was een Indie band die in met name Duitsland actief was. Toen was het ontbreken van drums in hun muziek opvallend. Vanavond staat er een 4 koppige band. Met Jop Ostendorp als bassist.

De muziek van Bawrence of Aralia is te omschrijven als complexe melodische garagerock. Het doet nog het meest denken aan de experimentele fase van Radiohead. Het vraagt veel aandacht van de bezoekers om de aandacht voor de hele set op te brengen. Als de band er in slaagt om meer balans in de muziek en presentatie te brengen dan is Limburg een goede band rijker.

Slow Worries. Zowaar een echte tachtiger jaren wave band in een modern jasje

Tweede band vanavond is afkomstig uit Amsterdam. Slow Worries bestaat uit 3 jonge vrouwen en een gitarist. De band maakt wave/indie muziek van de betere soort. Zeg maar "girl power" op de goede manier. Muzikaal strak en goed uitgevoerd. Samen met de charismatische zang en performance van de zangeres hebben we zowaar een echte tachtiger jaren wave band in een modern jasje. Volgen dus deze band die ook nog een prachtige zeefdruk levert bij hun eerste LP.

Baby Galaxy: een van Limburgs meest belovende bands

Baby Galaxy heeft een internationale sound. Het internationale platenlabel Subroutine tekende voor de release van het album Mighty Night. De 3 mannen van Baby Galaxy leveren een energieke strakke en humoristische show. Mede door hun vlijmscherpe gitaarlijnen, ijzige zang en drammende drums (met dank aan Melchior van Buren voor de woorden) zijn de invloeden van bands als Pavement herkenbaar. De podiumpresentatie doet een beetje denken aan The Jam in hun beste tijden.

Leuke momenten in de set zijn de vele drumstokken die door de drummer in het publiek worden gegooid. Hilarisch is het moment dat er een toegift moet worden gegeven en de drummer een drumstok tekort komt. Het feestelijk gevoel van de albumrelease wordt kleurrijk vorm gegeven door de vlaggetjes, confetti en ballonnen. Het past allemaal prima. Na 35 minuten is de set klaar. Quick en dirty dus...

De gekleurde versie van de LP verkoopt deze avond uit. Een terechte beloning van een van Limburgs meest belovende bands.

Baby Galaxy is op 21 april te zien in Kumulus Maastricht.

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg