Bruis Zaterdag gaat vol voor kwaliteit!

Opvallend is het enthousiasme van de bezoekers bij alle artiesten

Camiel Rodigas ,

Bruis Maastricht kende een nieuwe opzet, met een verkleind terrein en er werd plots met vouchers gewerkt. Maar uiteindelijk gaat het voor 3voor12 limburg toch om de muziek. Dat gedeelte is goed gelukt en de diversiteit die op de podia staat is top. We bespreken de zaterdag.

Te beginnen met Weekend Safari. Deze heren spelen een thuiswedstrijd en mogen daardoor in de grote tent openen nadat ze in een eerder stadium Vitamin Bruis hebben gewonnen. Natuurlijk is het niet vol in de tent maar de mannen geven toch genoeg energie waardoor het langzamerhand drukker wordt. Toch mag het allemaal net iets spannender, de opbouw is goed maar de climax blijft niet al te lang hangen. Terwijl die dat wel verdient. Al met al is het namelijk lekker én talentvol. 

Een andere act weet hoe je een festival moet openen: Storksky! Michiel Claessens staat samen met Roy Moonen, ook een thuiswedstrijd voor hem, vanaf het eerste moment te knallen. Eigenlijk blijft het toch verbazingwekkend dat er steeds zoveel kwaliteit vanaf springt. Het gemak ook hoe beide heren spelen, energiek zijn en gewoonweg plezier hebben tijdens het optreden is echt heel fijn. Het publiek komt zelfs meer naar voren als Michiel het vraagt! Of het nu eigen songs zijn of een cover van Queens Of The Stone Age, het is gewoon elke keer raak. No mercy!

Een man, een gestalte, een artiest die nu hele grote stappen maakt is Rag 'n Bone Man. Deze Brit, uit Brighton, is imposant. Niet alleen qua uitzien maar ook zeer zeker qua vocalen. De machtige stem geeft een hele warme sfeer en je voelt de soul & blues door de tent heen vliegen. Ook hier mag het publiek de complimenten krijgen. Terwijl er wordt gezegd dat er nog 'maar' twee nummers zijn, beginnen ze zeer uitbundig applaudisseren. Je merkt aan Rory Graham, zijn echte naam, dat het hem weldegelijk iets doet. Prachtig om dat te zien! 'Human' is daarom waarschijnlijk bij vele mensen niet uit het hoofd te krijgen. 

De headliner op het affiche, maar niet als afsluiter op de zaterdagavond, is Jonathan Jeremiah. De knuffelbare rossige singer-songwriter speelt een unplugged set. Met strijkers en akoestische gitaar zorgt Jonathan ervoor dat de volle tent kan genieten. Knusjes, kan wel worden gezegd! Kleine anekdotes tussendoor verteld maar het is toch vooral de nummers die voor zichzelf spreken. Een afwisseling tussen nieuwe tracks en uiteraard de hits zoals 'Lost' en 'Happiness' en 'Heart Of Stone' zorgen ervoor dat men ook totaal niet verveeld raakt. Maar dat is ook moeilijk als er toch wel een zeer grote artiest op het podium staat!

Belgische vrienden staan ook altijd graag in Maastricht op het affiche. Admiral Freebee mag in de grote tent de zaterdag afsluiten. Het is een band die alles kan. Qua muzikaliteit maar ook qua entertainment. Frontman Tom van Laere blijft één zinnetje constant herhalen: Vrijheid, op 3 september, 2016, op aarde, op Bruis Festival. Het zorgt voor genoeg blije gezichten. Ook muzikaal is het tip top in orde. Hun sound is indrukwekkend, het varieert enorm en zorgt ervoor dat het geen enkele seconde saai is. Blues, rock, indie, americana; het zit er allemaal in! Juist al die energie zal ervoor zorgen dat mensen die onbekend zijn met Admiral Freebee dit zeer zeker gaan onthouden!

The Sum Of op Bruis, Maastricht

The Sum Of op Bruis, Maastricht