EP Review: Thalamus mag trots zijn op "Hands" EP Review: Thalamus mag trots zijn op "Hands"

Review van de EP, aangevuld met foto's van de EP-presentatie

, Tekst: Jos Nabuurs, Foto's: Janneke Michels

EP Review: Thalamus mag trots zijn op "Hands"

Review van de EP, aangevuld met foto's van de EP-presentatie

Tekst: Jos Nabuurs, Foto's: Janneke Michels ,

Eerder deed 3voor12limburg al verslag van de EP-presentatie die Thalamus afgelopen zaterdag hield in poppodium Grenswerk. Nu wordt het tijd de EP eens goed te bekijken en te beluisteren. Jos Nabuurs luisterde naar de vier nummers op "Hands". En Janneke Michels leverde enkele bijpassende foto's, genomen op de releaseparty.

Op de releaseparty was al duidelijk: Thalamus is een band in balans. Vrienden die elkaar hebben gevonden in hun sound. Lotte Spreeuwenberg is de "leading lady". Artistiek draagt zij de 4 mannen naar een hoog muzikaal niveau. Met haar diepe stem, prachtige verschijning en persoonlijke teksten staat zij kwetsbaar in de spotlight. Met haar gesloten ogen, glimlach en vrolijke woordjes tussendoor creëert Lotte een spontane band met publiek en vooral met de bandleden. 

Thalamus in Grenswerk, Venlo

Thalamus in Grenswerk, Venlo

Een harmonieus gezelschap. Muzikaal en visueel. In het volledig zwart gekleed kwamen Rick Groenen, Loek Philipsen, Ruud Ramaekers, Lennart Spreeuwenberg en Lotte Spreeuwenberg bij de presentatie in Grenswerk het podium op. Op een bepaald moment in het programma werden er twee gastzangeressen gepresenteerd. Bij de uitvoering van twee nummers bleek dat dit een zeer waardevolle toevoeging is. Het geeft de toch al dromerige nummers zelfs een soort soulkarakter. Dat kan ook worden gezegd van de saxofoniste en trompettist die bij twee nummers (een cover van Portishead en een nummer van de nieuwe EP) een muzikale diepgang geven aan deze mooie nummers.

Thalamus in Grenswerk, Venlo

Thalamus in Grenswerk, Venlo

Dat als indruk op die avond in Grenswerk. Een band met een geluid dat volledig in op elkaar ingespeeld is, dat bleek al op de releaseparty. En nu, bij het beluisteren van de EP, wordt die indruk nog eens extra bevestigd: hoogwaardige in balans zijnde muziek met een dromerige sound en de goede wave riffels. 

Het hoesje van de EP onderscheidt zich door het prachtige artwork en fotografie. Het zwart, wit en grijs passen prima bij de indie rock psych/wave/dream-pop die Thalamus maakt.

Thalamus kan trots zijn op hun EP "Hands". Het is een compleet product, prachtig opgenomen en geproduceerd. "Hands" zorgt er voor dat je de handen in elkaar vouwt alvorens je ze bij elkaar brengt voor een lang applaus.

Thalamus in Grenswerk, Venlo

Thalamus in Grenswerk, Venlo

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg