Recensie EP "Heart Over Mind" van One Wonders Recensie EP "Heart Over Mind" van One Wonders

Hoog niveau qua songteksten, productie en muzikaliteit

, Roy Engelen

Recensie EP "Heart Over Mind" van One Wonders

Hoog niveau qua songteksten, productie en muzikaliteit

Roy Engelen ,

De band One Wonders is een alternatieve pop/rock formatie uit Sittard en Heerlen. In 2014 bracht de band in eigen beheer haar eerste album 'A Distant Memory' uit. Na enkele veranderingen qua line-up in 2014 heeft de band eind 2015 een nieuwe EP uitgebracht met de naam 'Heart Over Mind' onder het RVP Records label. Deze EP bestaat uit een viertal nummers.

Het eerste wat opvalt aan het openingsnummer 'The Warmth Inside' is het grote bereik van zanger Ruud Lemmens. Na een verhalend intro onder begeleiding van een ingetogen samenspel van de beide gitaristen Niels Ehlen en Marc van den Heuvel barst het nummer open met een smaakvolle kopstem als uithaal. Drummer Kaj Kelderman en bassist Kjell Merkelbach voorzien dit geheel van een ietwat swingende groove waardoor je haast niet in de gaten hebt dat het refrein geen standaard vierkwartsmaat meer is. Tot slot geven de aangenaam gedoseerde keyboard partijen van gastmuzikant en medeproducer Morris Adriaens de band een extra breed en compleet geluid.

Ook de liefhebber van songteksten kan zijn of haar hart ophalen aangezien deze van een fatsoenlijk hoog niveau zijn. De thema's lopen uiteen van het hebben van een knagend gevoel dat je je roeping in dit leven nog niet hebt gevonden tot de zelfmoord van een 15-jarige meisje in het nummer 'Land of Gold'. De songteksten zijn te vinden op de site www.onewondersmusic.com.

EP One Wonders (binnenwerk hoes)

EP One Wonders (binnenwerk hoes)

De nummers hebben een goede opbouw met een duidelijke kop en staart en een gebalanceerde afwisseling van melodieuze, dromerige passages, een pakkende refrein en een climax die je van een rockband zou verwachten. Dat men niet bang is om een voor pop/rock iets ongebruikelijkere maatsoort te gebruiken blijkt uit de 6/8 maat van het laatste nummer 'The Redeemer' waarin het einde der tijden beschreven wordt ten gevolge van het misbruik en de uitputting van de wereld door de mens. Zeker geen lichte kost dus.

Het moge duidelijk zijn dat ik redelijk enthousiast ben over de EP 'Heart Over Mind' van de band 'One Wonders'. Naast de kwaliteit van de opnames en de productie die boven gemiddeld zijn, steekt deze band qua muzikaliteit zeker uit boven de doorsnee band. Zelfs na de nodige luistersessies gaan de nummers niet vervelen en het zijn dan ook zeker geen 'one hit wonders'. Of dit ook live allemaal tot zijn recht komt, is binnenkort in Sittard te beluisteren tijdens de Podiumvrees voorronde op 30-01-2016 in Ernestos.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg