Zomerparkfeest dag 3

Dag met een warme start, onweer met bliksem aan het eind

tekst: Antoine Bongers, foto's: Antoine Bongers en Roel de Wit ,

Als 3voor12 limburg zijn spullen inpakt, dreigt er onweer in de verte. Later op de avond zal het festivalterrein ontruimd worden, maar wij zijn voor de bui weg. Wat is het ook warm geweest, kon niet anders dan dat er onweer moest volgen. En wat was er veel muziek te beluisteren. We blikken terug.

Ieder jaar is er op Het Zomerparkfeest de "Picknick der Gebroken Harten" en ondanks de hitte is het ook dit jaar al vroeg druk. Diverse lokale artiesten en Dj's zorgen voor vermaak en het hoogtepunt vormt dit jaar Anita Meyer.

Dan start Michelle David & The Gospel Session op het hoofdpodium. Het is nog niet echt druk maar deze vrouw weet met haar charisma en haar fantastische stem steeds meer mensen naar de mainstage te trekken. Wat een ongelooflijke stem heeft deze kleine dame met de ontzettend grote haarbos. Ze is afkomstig uit New York maar woont al jaren in Amsterdam. Samen met leden van Beans & Fatback en Lefties Soul Connection brengen ze gospel van wereld niveau. Later deze middag mogen zij in de "Grenswerk Kerk" aan de gelukkige aanwezigen nog eens hun geweldige sound laten horen.

Tijdens het Zomerparkfeest vormt literatuur en dans ook een onderdeel van het programma en vanmiddag wordt Connie Palmen geïnterviewd over haar nieuwe boek. Ondertussen is in de tent dansgroep Amos Ben-Tal/OFF Projects begonnen met een intrigerende dansvoorstelling.

Een speciaal project dat vanmiddag ook Venlo bezoekt is Storksky + Limburgs Jeugdorkest. In deze speciale bezetting spelen zij het bekende "Nevermind" van de legendarische groep Nirvana.

Nadat de dansvloer in de tent is afgebroken, is het de beurt aan drie artiesten. Rapper Donnie, de Rotterdamse stand-up comedian Patrick Laureij en de eveneens uit Rotterdam afkomstige band De Likt. Vooral deze laatste weet met messcherpe teksten en bonkende beats het publiek helemaal los te krijgen.

Het feit dat er erg veel jeugd is komt natuurlijk door Ronnie Flex & Lil'Kleine. Zij zijn op dit moment het populairste dus bij de jeugd en geven de kids waar ze om vragen. Na waarschuwende woorden om niet alles letterlijk serieus te nemen en toch vooral het advies om school af te maken beginnen de beats van hun monsterhit "Drank en Drugs". Nu zie je ook een enkele volwassene voorzichtig meedeinen op de beats.

Een andere topact deze dag is Gang of Four. Deze postpunk-formatie bestaat net als het Zomerparkfeest 40 jaar. Hun debuutalbum "Entertainment" wordt door Pitchfork tot één van de beste tien albums van de jaren zeventig gerekend. Hun optreden begint wat ongeïnspireerd en het geluid van de zang valt weg. Het lijkt wel of het zo moet zijn bij een postpunkband maar na enkele nummers gaat het helemaal los. De vonk slaat over op het publiek en er volgt een geweldig optreden waarin de gitarist zijn gitaar (iets té voorzichtig) op de grond laat vallen, er (weer voorzichtig) op trapt en het instrument later op de grond smijt. Ik zeg, doe het meteen hard en goed of laat dit achterwege, maar het publiek smult er van en gaat uit zijn dak.

De multiculturele band Nahko and Medicine for The People zorgt vandaag voor de zomerse klanken met een mix van folk, rock en hiphop. De perfecte afsluiter op het hoofdpodium deze zwoele zomeravond.

Terwijl in de verte vele bliksemflitsen dreigen kan men nog in diverse area's dansen op de muziek die de dj's uit hun pioneer toveren.