Solar festival deel 3

Voor ieder wat wils op Solar-zondag

Tekst: Camiel Rodigas, Foto's: Joséphine Kurvers en Pascal Lemlijn ,

Ook op de zondag van het Solar Weekend is het voor iedereen feest. Of je nou liefhebber bent van techno, hiphop, mash-ups of wereld muziek, op Solar is het te vinden! Maar uiteraard is het wederom niet alleen muziek wat de klok slaat. Het draait om alles: muziek, plezier, creativiteit maar ook zeer zeker zien en gezien worden!

Om lekker in de sfeer te komen is er altijd ruimte in Funky Town. Het heeft er schijn van dat mensen hebben gesproken over deze intieme locatie. Nog steeds achter de dixies maar gelukkig ook zonder de stank! De sfeer blijkt wederom super te zijn. 

SEF

SEF

Maar dan toch richting Main Stage. Daar staat alleskunner Sef op het podium. Deze man die bekend is van zijn andere project zoals Flinke Namen of in een samenwerking met andere hiphop mensen staat nu te shinen met zijn eigen show. Eigen beats, zang en rap: hij doet het. Heerlijk in het zonnetje en natuurlijk schreeuwt iedereen mee met het nummer 'En Toch Houdt Ze Van Mij'. 

Memphis Maniacs

Memphis Maniacs

Waar gisteren de Dirty Daddies op Main stonden is het nu toch tijd voor de andere mash-up band: Memphis Maniacs. Ze gaan al een hele poos mee in de muziekwereld en stonden al een paar jaar geleden op het podium. Nu blijft het toch knap hoe de nummers steeds door elkaar kunnen lopen en toch allemaal één blijven. Een vraag blijft: Waarom die pakjes? 

Limburgse artiesten op Solar? Jazeker! Fabrizio mag zich laten zien en horen op de Vage Gasten/Feest DJ Ruud stage. Waar je ook wellicht zou denken: Waarom? De mensenmassa geeft antwoord: iedereen doet mee met elk nummer, het gaat los. Of het nu 'Bel Lando', 'Sjiek Is Mich Dat' of 'Roetewisser' is, geen enkele bezoeker staat één moment stil of zwaait niet met de armen. Snelste half uur van het weekend!

Fresku

Fresku

Fresku is uiteraard ook geen onbekende. Deze man uit Eindhoven heeft ondertussen een geniale band om hem heen staan en presteert gewoon super op deze zondagnamiddag. Rustige persoonlijke nummers worden afgewisseld met knallers: het publiek eet uit zijn hand. Een zeer lange 'freeze' zorgt voor een perfecte spanning. Nummers zoals 'Kreeft' of 'Zo Doe Je Dat' zijn de meest recente tracks maar doen niet onder ten opzichte van een oudje. Top!

Fresku

Fresku

In de avond komen ook de grotere namen bij House Of House op het podium te staan. Fedde Le Grand is zo'n naam. Hij heeft geen introductie meer nodig. Denk maar gewoon aan het nummer 'Put Your Hands Up For Detroit'. Werelds. Uiteraard is het vandaag weer een fijne set die hij draait. Je merkt dat de mensen erop af komen en zeer zeker blijven hangen. Iedereen voelt het goed aan!

Scooter

Scooter

Maar de allergrootste naam is natuurlijk Scooter. Deze Duitse legende heeft vanaf de eerste seconde iedereen in trance. De beats die uit de speakers knallen, de uit duizenden herkenbare stem, legendarisch. Hits komen en gaan. Mensen in een rubberen bootje 'dobberen' over het publiek. Het is feest en terecht! Een afsluiter waar Solar echt trots op mag zijn. Klein beetje historie in Roermond!

Scooter

Scooter